Ferdig med Telemarkskysten!

Det er jo egentlig en umulighet, men jeg er ferdig med feltarbeidet i forbindelse med «Padleguide for Telemark«! Satser på en dag eller to rundt Kviteseid, men ellers blir det mest skriving fremover. Her er noen panoramaer fra helgen som jeg har satt sammen morgentimene:

20090907stromtangen

Dette er Strømtangen fyr, og ligger utenfor Kragerø.

20090907paradis

Her er Paradisbukta på Håøya. Herfra går det sti til Storefjell (141 moh), og utsikten derfra er ikke så verst:

20090907storefjell1

Til venstre i bildet er Nevlunghavn, og helt til høyre er Breviksbruene. Innimellom er det mye herlig skjærgård, og på den store versjonen av bildet er Jomfruland fyr godt synlig.

Sånn går det når en våkner 05.45 og er pling-våken! Var jo selvfølgelig spent på bildene fra i går. Da klarte jeg å glemme nytt batteri til Canon-kameraet, og reservebatteriet var flatt. Ergo var det kun speilrefleks i går. Men, det gjør jo nytten sin det også, selv om det da ikke ble noen bilder fra kajakken. Dette er jo litt dumt, bl.a. fordi jeg padlet forbi et filmopptak osv. Men, det er eneste gangen i år – så da er det greit. Skal laste inn bildene fra Canonen etterpå.

Dro fra hytta i går før halv 9, og var på vannet ved Bjønnes en time senere. Derfra gikk turen i medvind sydover. Turen til Storefjell inkluderte også en lang rast og prat med lunsj. Der snudde vinden, og så ble det medvind tilbake igjen også. Fant stort sett de stedene jeg var tipset om på forhån. Pluss noen til, og minus noen. Alt i alt en god dag!

Var tilbake på hytta ca 18. Etter litt mat, rydding og bæring dro jeg mot Kristiansand litt over 20. Kom hjem litt før 22.30, og da ble det stort sett bare dusj og rett i kassa. Derfor ingen oppdatering i går. Den nye E18 brakte meg 13 minutter raskere hjem fra Grimstad til Kristiansand. Ble jeg lykkeligere? Som Ingunn sa:

«Tenk på hvor mange milliarder de 13 minuttene var verdt!»

Lunsjtider: Holdt på å glemme kveldsturen jeg hadde på fredag. Her tok jeg noen kveldsbilder fra toppen av Toner. De ble også fine:

20090907toner2pano

20090907toner3pano

Kveld: Fikke backet opp alle data på ettermiddagen, og gjort unna noen småting. Det meste er klart for å begynne utskrivingen av Bamble i morgen. Må bare finne navnet på stranda helt N i Melbyfjorden. I kveld har jeg klatret på Spicheren for første gang i høst, og det var en trivelig gjeng der. Får prøve å komme litt i gang igjen. Formen var ganske dårlig, men ikke horribel. Padlingen hjelper godt på utholdenheten, men fingerstyrken er ræva.

Da hopper jeg snart i køya, og satser på frisk start 06.00…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ferdig med Telemarkskysten!

  1. Stian sier:

    Fine panoramaer, Lars! Storefjell gir en fantastisk utsikt! Gleder meg virkelig til å bla i «Padleguide for Telemark».

  2. Lars sier:

    Takk for det Stian! Nå har jeg også lagt ut to fra toppen av Toner. Det øverste er sett mot SØ, og det nederste mot SV (sola går jo ned i V).
    Det er fra fredag, og det hadde jo vært en del vær den uka… Kan nesten se at alle holmene er våte.. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.