Gudsbilder

Jeg havner stadig i fortellinger om gudsbilder. Enten ansikt til ansikt, eller i blader og på nett. Et skråblikk på en debatt hos VL brakte fram et avsnitt fra Ragnhild Aadland Høen som sier ganske mye om gudsbilde:

“Du skriver at “Jeg ser heller på Gud som ren kjærlighet”. Her er du inne på noe. Det er nettopp det Gud er. Ren kjærlighet. Hellig kjærlighet. Han er så 100 prosent kjærlighet og godhet at han ikke en gang tåler 1 % synd. Kristendommen lærer at det ikke er likegyldig hva du gjør med kroppen din eller med deg selv. Du står til ansvar overfor han som har skapt deg. Han trenger ikke å løfte en eneste dyne, for han ser rett gjennom både dynene og deg. Han elsker deg og kan ikke ta øynene fra deg uansett hvor du er eller hva du finner på.”

Jeg skal ikke kommentere dette spesielt, men generelt synes jeg Notto R. Thelle har mye rett når han i går sa:

“Det guddommelige mysteriumkan kan aldri fanges i våre ord og begreper.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.