Partilederdebatt

Har nettopp sett partilederdebatten, og det er jo mer underholdning enn kunnskapsøkende… Her er min rangering av forestillingen:

 1. Siv Jensen
 2. Kristin Halvorsen
 3. Dagfinn Høybråten
 4. Jens Stoltenberg
 5. Lars Sponheim
 6. Erna Solberg
 7. Liv Signe Navarsete

Dette har altså ingenting med hva jeg har tenkt til å stemme (jeg er oppriktig lei meg for at Siv havnet øverst), men en vurdering av hvordan partilederne fremsto som underholdningsobjekter. Politikk er jo som kjent “autoritativ allokering av goder i et samfunn“, og da er det ikke nok å bare være god på underholdning…

Dagen etter: Her er VG sine lesere sin dom kl. 09.27:

20090818vgnett

Redaksjonelt har de stor sans for Erna, og mener hun har statsminister-preg i debatten. Dermed kan vi vel (sammen med kommentarene under) slå fast at vi er “enige om å være uenige” i hvordan dette gikk…

NRK mener nemlig at Jens var suverent best.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

4 svar til Partilederdebatt

 1. Haha du har jammen ein bizarrr form for humor. Trur ikkje vi kan ha sett same førestilling.

  1. Lars Sponheim
  2. Kristin Halvorsen
  3. Jens stoltenberg
  4. Liv Signe Navarsete og Siv Jensen
  6. Dagfinn Høybråten og Erna Solberg

 2. Hans Olav Velle sier:

  Hm.. oftest bruker jo Lars Sponheim være den i politikken som har størst underholdningsverdi 🙂 Hva Halvorsen angår, så jeg gir jeg henne en betydelig lavere rangering 🙂 Men sier meg enig i Jensen-rangeringa 🙂

 3. Jan Tore sier:

  Lurer også på om vi så samme. Jeg vil kanskje si at programlederne hadde høyest underholdningsverdi, ihvertfall de beste kommentarnene. Siv har jeg sett bedre enn i dag.

  Min vurdering, men forskjellene var ikke store mellom dem bortsett fra Navarsete som spiller i en annen divisjon.

  1. Erna Solberg
  2. Jens Stoltenberg
  3. Dagfinn Høybråten
  4. Lars Sponheim
  5. Kristin Halvorsen
  6. Siv Jensen
  7. Liv Signe Navarsete

 4. Lars sier:

  Dette er spennende! Vi så jo definitivt samme program, og dermed har jeg flere hypoteser:
  1. Jeg ser så lite TV at jeg ikke har evne til å rangere ut i fra retorikk.
  2. Politiske sympatier er viktigere enn jeg trodde i rangeringen.

  Det kan sikkert også finnes andre hypoteser.

  Etter debatten føler jeg ikke at jeg lærte noe som helst – ble kanskje bare enda mer forvirra. Jeg skulle ønske en kunne hatt politisk dialog, der deltakerne fikk svare på spørsmålet – og fullføre resonnementene. Som Jan Tore sier var programlederne veldig tydelige – denne rollen har gått fra å være et middel til å være et mål i seg selv på ganske få valg tror jeg…

  Har ikke sett noen aviser enda, men ser jo for meg at de også er gode til å kommentere hvem som “vant”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.