På oljeleit i øyriket

Forliset utenfor Langesund setter sitt preg på dagene, og i dag så det ille ut i Strømsundet fra morgenen av… Vi fikk etterhvert ut kajakkene, og jeg har hatt en runde for å sjekke tilstanden på Flesa, Dynga & Danmark, Stråholmen og Rauholmane. På Stråholmen traff jeg på Erik Solheim, som var ute for å se på forholdene:

20090805erik

Han sa «Hei», og jeg sa «Hei» og tok et bilde av han… 🙂 Han smilte litt av mine bare føtter og flytevest!

Før jeg kom til Stråholmen hadde jeg sett på Flesa og Askholmane. Flesa har klart seg veldig bra hittil (TAKK OG LOV!), og det var veldig få steder på Rauholmane som var berørt.

Så gikk turen ut til Stråholmen, og de har fått kjenne det:

20090805straa1

20090805straa2

20090805straa3

20090805straa4

20090805hanske

Så gikk ferden videre til Rauholmane. Her var det også litt olje, og akkurat nå kom Eigil forbi hytta i båt. Han traff jeg på en padletur i mai, og han er selvfølgelig med på oppryddingen. De samlet oljeskadd fugl, men skulle gi beskjed om hvor oljen lå på Rauholmane. Her er et par bilder derfra:

20090805rau2

Det ser jo idyllisk ut, men i bakkant av kajakken ser det slik ut:

20090805rau1

Jeg må ærlig innrømme at jeg er veldig lettet over at en del av øyene jeg besøkte ikke var berørt av oljen, selv om det er veldig tris med de som er berørt. Her må det være mye fugl som sliter. Både Stråholmen og Rauholmane er jo fuglereservater…. Jeg har ikke kommet over død fugl enda, men hører jo at de finner rundt omkring.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

1 svar til På oljeleit i øyriket

  1. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Arobic og padletur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.