Oljesøl på Østre Holmen

For en drøy halvtime siden var jeg på Østre Holmen, og det var ikke morsomt… Et flak har kommet under brua, og slått inn på stranda:

20090802oljestrand

På padleturen bort til Østre Holmen møtte jeg denne svanen som heller ikke trivdes veldig. Den virket brydd over å ikke kunne vise seg blendende hvit…

20090802svane

Her er noen flere bilder fra Østre Holmen nå i kveld:

20090802oholmen

Oljesølet på første bildet er fra stranda foran kajakken. Legg merke til den lille stranda til venstre, den er ikke berørt.

20090802oljebukt

Dette bildet er fra en av buktene som vender ut mot Melbyfjorden (NØ). Bukta er ikke større enn at det er plass til en mann oppi, men det er jo noe klin – på ett av de flotteste stedene i Bambles vakre skjærgård!

20090802oljevern

Faktisk kunne det gått mye verre. Denne brua har tatt opp i seg mye av oljen, og de to tømmerstokkene hadde tykt med olje på undersiden… Så en slags oljevernberedskap var det på Østre Holmen, selv om det også kom litt olje inn i den flotte bukten.

Jeg tar kontakt med rette instanser i morgen, og så kan vi få fjernet dette så fort som mulig. Vi er jo ganske mange på hyttene rundt her, så det burde være relativt kjapt gjort.

Men, jeg glemmer ikke svanen. Hva skjer med den? Her går den ut i vannet for å gjemme seg for en nysgjerring kajakkpadler:

20090802svane2

Viser også til bildene jeg tok av havaristen på fredag. Det er jo den som er skyld i dette…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

5 svar til Oljesøl på Østre Holmen

 1. Eivind M. sier:

  Det er med denne katastrofen som alle andre: Bare den blir stor nok slutter den å være katastrofe, og begynner å være tall. Det er liksom umulig å fatte rekkevidden av 200 TONN olje, det er umulig å se for seg hvor mange kvadratmeter strand, svaberg og skjærgård som er ødelagt, det er umulig å se for seg hvor mye dyreliv og natur som ødelegges og går tapt, fordi det er så ufattelig mye av alt sammen.

  Trist er det nå iallefall..

 2. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Spennende dag

 3. Linda A Joh. sier:

  Ante meg at du hadde vært ute å sett på dette på nært hold – din blogg var stedet å gå. Vi var ute en liten tur med snekka tidligere i dag, men valgte å ikke prøve å komme nær noe som helst. Men lukta, den kjente vi. Utrolig trist!! Takk for informative bilder!
  Forresten: det var hyggelig å hilse på dere for en drøy uke siden – da vi i stedet for å tøffe forbi, ble hos dere både lenge og vel, og fikk si hei til både vestlendinger og sørlendinger 🙂

 4. Lars sier:

  Eivind: Men har alle 200 tonnene rent ut i havet? Trodde kanskje bare deler av lasten var gått til sjøs… Ettersom jeg har skjønt tar naturen seg av oljen i løpet av noen år, men for fugler, ferie- og friluftsliv er dette tragisk!

  Linda: Du kjenner meg godt allerede skjønner jeg! Veldig hyggelig med besøk – kom gjerne igjen! 🙂

 5. Eivind M. sier:

  Skipet har totalt 1200 tonn, de anslår vel at 900 er igjen i skipet, om jeg forstod det rett? Men mulig jeg har misforstått noe 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.