Olje i skjærgårdsidyll

Våknet til flere telefoner og SMSer som fortalte om en tanker som hadde gått på grunn ved Såstein. Boka trakk mest til morgenen, men etterhvert tok jeg turen. Her ligger kajakken idyllisk på svaberg, og det er vanskelig å se for seg oljehinne på vannet og klumper i vikene. Tankeren “Full City” ligger i fjæresteinene på andre siden av Såstein.

20090731oljeidyll

På vei bort til Såstein hadde jeg frisk bris bakfra, og dønninger inn fra S. Disse ble vridd inn mot Mejulen, og jeg fikk et skikkelig bølgesett inn der… Da forsvant stående menn i skjærgårdsjeeper nå jeg var nede i bølgene, og jeg ser vel for meg at de var et par meter. De var fine og lange, så det var ikke vanskelig å holde balansen i kajakken. Jeg måtte bare passe på at jeg ikke kom for nærme land, for det smalt godt når dønningene gikk i fjellveggene…

Ute ved havaristen traff jeg 4 stk som også ferierte ved Kjønnøya. De er nå invitert på arobic og padletur. På grunn av dønningene svømte jeg ut til øya utenfor Såstein, og bildene i forrige oppføring er tatt på den lille øya. Så fikk jeg sitte på med dem tilbake til kajakken. Svømming i oljevann er for spesielt interesserte (les; meg)… 🙂

Synes en del av bildene ble bra, og jeg har prøvd å spredd adressen litt nå. Ser vel likevel for meg at jeg er litt sen i forhold til aviser og sånn.

Veien hjem ble ganske lang, og det var nok 10-12 m/s i kastene rett i mot… Men, tar det som god trening!

Bilder ble lagt inn med en gang jeg kom hjem, og en slags middag ble ikke fortært før jeg hadde lagt inn bilder flere steder på nett, og til slutt twitret om det. Derfor ble det en lang dag, og egentlig en slags jobbdag. Ser for meg at ett av bildene kan brukes til boka om Telemarkskysten.

Det blir i alle fall en rolig kveld…

Før kveldstur: Plutselig ringte FVN og ville ha ett av bildene og ett intervju. Dermed rullet det inn noen kroner for turen hjem i motvind i dag også! 🙂 Skulle nok vært ute da det lysnet hvis jeg skulle gjort mye penger på bilder, men da hadde jeg ikke klart å padle bort… Synes det var scary nok i ettermiddag.

Nå er skyene røde, månen ganske stor over tretoppene og havet nesten flatt. Dermed tar jeg på meg et par lanterner, setter kajakken på vannet igjen – og koser meg. Må nyte hver eneste time en kan av rent hav – plutselig kan det være slutt. Det var nærme denne gangen. Hadde vinden vært øst i dag tidlig ville oljen drevet inn til hytta… Må virkelig sier jeg føler med de som fikk dette i fanget…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.