Pilegrim eller turist?

Dette er temaet i siste nr. av Resurgence (No 255). I lederen skriver Satish Kumar:

“We can relate to our planet Earth in two ways: either we can act as tourists and look at the Earth as a resource of goods and services for our use, pleasure and enjoyment, or we can act as Earth Pilgrims and treat the planet with reverence and gratitude. Tourists value the Earth and all her natural riches only in terms of usefulness to themselves. Pilgrims perceive the planet as sacred and recognise the intrinsic value of all life. The living Earth is good in itself with all its grace and beauty.”

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.