Kort, men god tur i felt

Padlet sydvest i går tidlig, og raidet hele området syd av Skåtøy. Her er det skikkelig rock´n roll på hytteområdet, så en må ut på de ytre øyene. Her er det bare teltplasser enkeltvis, og til slutt endte jeg opp på Skratta:

20090624skratta1

Tror jeg tok nesten 300 bilder (inkl panoramaer) av denne leiren, og i oppføringen finner du tre bilder til.

20090624skratta2

20090624skratta3

20090624skratta4

Drev på ganske lenge i går før jeg fant leirplass. Hadde merket av 3 stk på Skratta før på dagen, men alle disse var besatt av “flere tonn med plast”. Plutselig dukket leirplassen ovenfor opp. Hit kommer du ikke med båt, og på utsiden er det for utsatt. Perfekt! Bare plass til ett selvstående telt der jeg satte opp, men plass til 3-4 til litt lenger bak. Så små grupper kan ha nytte av denne plassen på gode dager!

Kragerø-skjærgården er veldig utbygd, og Oterøy og Røssholmen ser ut til å være preget av anarki. På Røssholmen var det sprengt ut et titalls kubikkmeter med stein. Dette var veltet utover svabergene… En kjapp telefon til Kragerø kommune i dag viser at alt er i “skjønneste orden”. Bygningsrådet har vært der både før og etter sprengningen, og steinen skal fjernes. Da er det kanskje reglene i Kragerø kommune det er noe galt med? Disse er visstnok til gjennomsyn hos MD.

Det er ikke bare jeg som nyter skjærgården. Som sagt tok det litt tid før jeg fant en plass i går. Jeg liker å være alene om natta (særlig st.hans), og på øyene utenfor Skåtøy var det ganske bra trøkk allerede. Fartsmonstrene har også våknet. Denne feis forbi i minst 50 knop:

20090624fart

Dagen i dag har vært en skikkelig smeigedag. Var skikkelig dehydrert fra morgenen av, men tvang nedpå en del vann. Etterhvert kom jeg i siget, og det var helt fantastisk da jeg så himmel/hav:

20090624horisont

Tok lunsjen på Flesa, og var ganske så fornøyd:

20090624

Vel tilbake på hytta ble det et ærend til Valle, litt lydbok og ganske mye orging. Skal jo tross alt mot Bergen allerede i morgen!

Har brukt Twitpic til å oppdatere Twitter siden min. Dette fungerer helt fint hvis jeg bruker 2mpix bilder. Prøvde meg på ett på 5mpix, men det ble ikke lagt ut. Har ikke sjekket kvaliteten enda, men dette er en enkel måte å drive aktiv markedsføring på i felt. Det fungerer jo som teasere på plasser/bilder som kommer i boka. Dessuten er det enkelt: Bare å ta bilde med mobilkamera, sende det som vedlegg til en e-post – og vips er det ute! 🙂

Er stort sett ferdig med pakkingen, og skal ta meg en kveldstur i kajakken. Det er fullstendig vindstille, knallvarmt i lufta og ca 20 grader i vannet… Har svømt! 🙂

Sen kveld: Kveldsturen var heller ikke å forakte. Her er noen stemninger:

20090624kveld1

20090624kveld2

20090624kveld3

Etter en sånn tur blir det stille i sjelen… Tar en ganske tidlig kveld – det er omtrent 7t effektiv kjøring til Øystese via Dalen i morgen…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Kort, men god tur i felt

  1. Eivind M. sier:

    Det er ekstremt fint å få litt friluft på twitter også – ikke bare teknologi og politikk! Du gjør et bra bidrag, og er iallefall sålangt jeg ser ganske unik. Gleder meg til å se flere oppdateringer! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.