Trygdeproletariatet

Et ord jeg ikke har hørt før. Journalist Jon Hustad bruker dette i en artikkel i Dag og Tid 29. juni. Jeg har aldri tenkt på trygdede/uføre som en klasse før. I Norge er det i dag over 300.000 uføre i alderen 16-65 år (fritt etter hukommelsen), og den største veksten er i de yngste aldersklassene. Antagelig er det en for heterogen gruppe til at de kan utgjøre noe samlet politisk makt i dag. Pensjonistpartiet har jo heller ikke vært noen suksess. Jeg vet ikke om det har blitt undersøkt hvor de uføre tilhører politisk, dette hadde vært ganske interessant. Er det noen som har sett noen undersøkelser på det?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.