LoVe Petro

Dette er en ny interesseorganisasjon som har dukket opp, og de har selvfølgelig egne hjemmesider. I helgen hadde de også en diger informasjonsavis i Aftenposten, så her er det ikke penger det står på. Oljeindustrien skjønner at skal den overleve må den begynne utvinning i nye områder, og her er det kun penger som teller. På sidene til LoVe Petro står det bl.a.:

“Selskapet skal sette i fokus et optimalt samfunnsmessig utbytte av petroleumsvirksomheten i regionene og til sist skape et optimalt engasjement for virksomheter som ønsker å posisjonere seg som leverandører til oljeindustrien.”

Ærlige er de i alle fall…

Fossilt blir mer og mer fossilt. Fossilt er rett og slett ikke fremtiden!

To eksempler: Jo mer vi svir av – jo mer CO2 – jo varmere blir det, og vannet stiger… Vi er over toppen, og snart begynner oljeprisene å stige. Noen hevder dramatisk. Uansett vil bl.a. mat blir dyrere, og flere vil sulte. Samfunn må legges om, og dette har kostnader. Hvorfor ikke begynne med dette NÅ???

For noen uker siden meldte jeg meg inn i Folkeaksjonen mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Jeg har fremdeles ikke hørt noe… De har jo selvfølgelig ikke tilgang på de samme midlene som LoVe Petro… Det er triste saker dette, og jeg håper energi blir tema i valgkampen…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

6 svar til LoVe Petro

 1. Helga sier:

  Har du ikke hørt noe på mail heller? Og folkeaksjonen har også egne hjemmesider. den er kjempefin! Tror adressen er http://www.lofotaksjonen.no Også kan jeg jo røpe at det kommer brev i posten om ikke så lenge, til alle nye medlemmer. 700 nye har blitt medlemmer siden januar, nå teller vi over 2000 medlemmer. 12 lokallag er startet siden januar i hele landet, og flere er på fremarsj!

 2. Lars Verket sier:

  Jeg får kanskje sjekke igjennom søppelposten. Det slår meg at dette bare blir mer og mer viktig jo mer jeg tenker over det…

 3. Lars sier:

  Tanker på sykkelen i dag:
  Ordspillet går jo på “kjærlighet til oljen”, og vårt velstandsnivå er jo mye pga olje. Når den tar slutt er det nok av kull, men hva med fremtidens energi? Den MÅ være fornybar! Det fossile gjør det bare varmere og varmere på kloden, og kull er verre enn olje!
  Økonomene sier jo bare at peak oil vil føre til dyrere olje, og så blir det relativt billigere å bruke fornybar energi. Men, både kull og utvinning av olje fra tjæresand osv er da sett bort fra…
  Dette handler om å BRUKE MINDRE og å ENDRE VANER. Det er ikke lett. Tenk bare på hvor vanskelig det er å spise mer vegetarisk – selv om kroppene våre går like godt på vegetarisk mat. 80% av transporten bruker fossilt brennstoff som energikilde – disse kan ikke like enkelt skifte…. Du kan gå fra kjøtt til grønt, men en bil kan ikke gå fra bensin til sol helt uten videre… Noe å tenke på…

 4. Lars sier:

  I dag (2.7.09) har Kari Elisabeth Kaski i NU et flott innlegg i VL. Det avsluttes på denne måten:

  “I spørsmålet om Lofoten og Vesterålen står vi overfor et veiskille. Skal vi fortsette å la oljeindustrien få alt den vil ha, på bekostning av fornybare næringer og ressurser, eller skal vi tørre å sette foten ned og si nok er nok. Det er på tide å gjøre et valg.”

  Dette er bare så bra! Om få år vil valget bli tatt for oss. Hvis vi bruker disse årene til å gjøre oss enda mer avhengig av fossil energi, så er dette en ganske rar tilnærming til en utfordring som blir mer og mer kompleks for hver dag som går!

 5. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Plan B 3.0 - hvordan redde vår jord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.