Litt fra Dag og Tid

I sommer abonnerer jeg på Dag og Tid. Her er det mye spennende stoff, og det passer bra på hytta. Fredag 29. mai fant jeg følgende sitat fra Stephen Walton (UiS) om venstresidens forhold til Frp:

“På venstresida sit dei alle saman som kaninar midt på ein motorveg og stirer fjetra inn i billysa på vogntoget som kjem durande.”

Vi får vel se om den valganalysen slår til…

Litt senere i samme avis er det en bokanmeldelse av “Terror-industrien” av Joakim Hammerlin. Den tror jeg nesten at jeg må ha. Her er sitatet:

“Det er ikkje terrorismen som er eit av vår tids største trugsmål, men følgjene av kampen mot han.”

Risikoen for å dø i trafikken er 390 ganger større enn å dø i terrorangrep. De fleste som har dødd pga terror bor i Irak og Afghanistan, og det er jo de største målene i kampen MOT terror…

Redaktøren har gått på ski til Voss, og han har en del spennende observasjoner og historier. blant annet har han funnet en liste over hva DNT mener en må ha med på en skitur i fjellet. Lista er hentet fra DNTs årbok 1926:

“… tobakkspung og snadde, fire sportssnippar, silketørklede, seks lommetørklede, slips, kamelhårsvest, hanskesmukk, hjortetalg, sagradapiller, borsyre, kamferdropar, reservesnadde og opium.”

Artikkelen ender med at han må gjøre innbrudd i ei hytte under en storm, men saken “framhald i neste veke”…

Så var det en artikkel med Per Lønning, der han blir spurt: – Mange trur ikjen. Kvifor grip ikkje Gud alle menneskje?

Da svarer Lønning:

“- Det ville vore ånedeleg valdtekt. Gud skapte mennesket til fridom og vil ikkje leika dokketeatersjef. Frie born, ikkje mumlande trælar! For å seia det med Blaise Pascal, som eg har arbeidd ikkje så lite med gjennom åra, må me ikkje venta at tru på Gud skal skyta fram så lenge eg sjølv i daglegferd strir imot og tviheld på livet som mitt eige.”

Gleder meg allerede til neste utgave!

PS: Selvfølgelig burde jeg skrevet dette på nynorsk, men det tar jeg ikke sjansen på… Min nynorsk er rusten, men du hvor vakkert det klinger når jeg leser på nynorsk det andre har skrevet!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.