Jeg har jo til og med vært på NRK med pannebrød. Men, det går an å lage ordentlig brød på stormkjøkken også. Her er oppskriften til Susanne fra fjellforum.net. Den må testes i løpet av sommeren! 🙂
Bake brød på Stormkjøkken
av Susanne på fjellforum.netHvis du har en Trangia fungerer det veldig godt å bake brød med. Very Happy I stedet for sprit- eller gassbrenne plasserer du 6 – 8 telys i vindskjermen under kjelen. Bland bakblandingen med vann og da elter en deig. Gir litt mel i kokekaret for at deigen ikke limer fast. Etterpå gir deigen i kokekaret og knugger den platt slik at bunnen av kokekaret er dekket av. Ligg lokk på kokekaret og vent. Telysene avgir varmen helt jevnt og er ikke for hett. Og duften mens du venter er fantastisk.
Nå kommer oppskriften:
Du trenger:
300 g mel (sammalt eller hvete)
5 – 7 g tørrgjær
195 ml vann
litt salt
(Du kan tilføye f. eks. sukker, rosiner for den søte varianten. Og karve, rosmarin, thymian eller ristet løk for den kraftig smaken.)Gjør det som jeg beskrev oppe. Etter 35 min snu brødet og la bake den andre siden ca. 15 min.
Brødet er sprøtt og smulen er bløt. Snadder!