Over toppen?

Dette er tittelen på en artikkel i “Norsk sokkel” som utgis av Oljedirektoratet. Den omhandler peak-oil, og der står det blant annet:

UOPPDAGEDE RESSURSER
De fleste observatører er enige om at produksjon av konvensjonell olje har nådd, eller vil nå toppen snart. Det betyr likevel ikke at verden er tom for olje. Store deler av kloden er lite utforsket, blant annet er det håp om store oljeog gassfunn i Arktis og i nye dypvannsområder.

Dessuten finnes det i USA mye olje i oljeskifer, og i Canada og Venezuela er det rike forekomster av oljeholdig tjæresand. Produksjon fra slike forekomster er teknisk mulig – det skjer allerede, men det er kostbart, energikrevende og miljømessig utfordrende.

Det er vel ikke spesielt vanskelig å se for seg at Oljedirektoratet er for leteboring/utvinning i nord. Når de til og med kan gå løs på Arktis… Skifer og tjæresand er heller ikke noe problem, selv om det er kostbart, energikrevende og miljømessig utfordrende (min utheving).

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Over toppen?

  1. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Aktiv dag

  2. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Twilight in the Desert

  3. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » OED som politisk aktør?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.