En lang orgedag…

Ble ferdig med å pakke padleguider i formiddag, og gikk på posten med ca 25 stk! Har også lagt opp 100 bilder på Flickr til “Padleguide for Telemark. Her er ett av dem:

20090507holmenpano2

Bildet er fra Holmen – øst av Kragerø.

Det har også blitt tid til diverse brev, regninger og et leserinnlegg til Aust-Agder Blad:

Teltforbudet i Risør kommune
Viser til artikkelen “– Du skal ikke tro alt som står i avisa” datert 29.4 i Aust-Agder Blad. Her svarer enhetsleder for teknisk drift Johnny Hommefoss på spørsmål fra Aps representant Ole Per Hopaneng i kommunens spørretime. Spørsmålet representanten stiller er basert på et intervju avisen hadde med meg noen dager tidligere.

I fjor skrev jeg “Padleguide for Aust-Agder” og hadde gleden av å tilbringe mange timer i Risørs flotte skjærgård. I likhet med de andre kommunene langs kysten av Aust-Agder er det mange fine teltplasser. Dessverre er det slik at Risør kommune har innført teltforbud på de fineste av sine friluftslivsområder. Ingen av de andre kommunene langs Agderkysten er så restriktive som Risør kommune.

“Dette gjelder bare 4 områder,” sier Hommefoss. Jeg er fullstendig klar over dette, men vil samtidig hevde at dette er de 4 flotteste områdene i Risør-skjærgården. Også når det gjelder telting, og da særlig for mindre gruppe.

Friluftsloven gir oss rett til 2 døgn i telt i utmark, hvis vi viser hensynsfull opptreden. Nå kan det diskuteres om opparbeidede friluftsområder er utmark, men de fleste kommunene legger dette til grunn når regler utformes. Kommunene har myndighet til å overprøve dette, noe Risør har gjort i deler av skjærgården.

Vi ser at både “telting hele sommeren” og “forsøpling og flaskeknusing” rammes av Friluftsloven uten at kommunen behøver å lage egne regler. I en telefonsamtale fikk jeg opplyst av en representant fra Risør Kommune at “telterne fortrenger barnefamilier i strandsonen”. Da hadde jeg nettopp kommet inn fra siste tur i felt, og det var oktober. “Jeg så ikke en eneste barnefamilie der ute,” sa jeg…

Dette siste viser urimeligheten ved et helårs teltforbud. Når en padler/roer har brukt hele dagen på å komme seg fra for eksempel Kragerø til Risør, så skal han bortvises fra de beste områdene for å hente seg inn igjen. Dette skjer samtidig som at de som kan overnatte i egen båt ønskes velkommen.

Hvis det er problemer i høysesongen, så kan disse løses med et teltforbud utenom klokken 22-08. Til nød kan også en datoavgrensning fra for eksempel 1. juli til 10. august være en løsning. Ett helårs generelt teltforbud er helt urimelig, og de som ikke tror meg kan jo besøke områdene nå…

Jeg har tatt opp dette med kommunen gjennom flere år, men har møtt svært liten forståelse. Derfor er jeg glad for at Aps representant Ole Per Hopaneng har tatt opp spørsmålet, og at det kanskje nå kan bli fortgang i saken. Risørs flotte skjærgård bør ønske alle brukergrupper hjertelig velkommen!

Lars Verket
padleguiden.no

Skal se om jeg ikke kan få avgårde noen brev til Risør og Flekkefjord kommune i morgen. Det rakk jeg ikke i dag…

Dro avgårde til Klimahuset på kafé 15.30, og traff mange hyggelige mennesker. Jeg hadde laget et slideshow for studieturen Ingunn og jeg hadde til Groningen, og bildene ligger på Flickr.

Så leste jeg ferdig biografien om Simone Weil, og kan litt mer om henne. Dermed er det på tide å oppdatere bokoman.no. Jeg har også lagt inn 7 bøker som kom fra Amazon.co.uk – det er planen at disse fortæres i løpet av sommeren… 😉

Men, nå er det SMOOOTHIE, og en tidlig kveld! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.