I bloggen til kona til Steinar Lem var det en hilsen med mattips i forbindelse med at han er rammet av kreft. Kopierer inn dem her, fordi jeg tror en del av de kan ha noe for seg – så finner jeg dem igjen…
UNNGÅ Å SPISE:
– sukker (kreftceller elsker glucose)
– kunstig søtningsmidler (gift)
– kjøtt, spesielt svin (kun litt kylling el kalkun)
– margarin og oljer som er på plastfasker
– transfett og ferdigmat
– meieriprodukter (unntatt cottage cheese og biola/cultura)
– minimer hvetemel og gjær
– kaffe (det er teorier om at kreft i bukspyttskjertelen skyldes kaffe rett etter et måltid, eks tungt middagsmåltid. det blir for tungt for bukspyttkjertelen i fordøyelsesprosessen)
SPIS MASSE AV: 75-100% råkost
– grønnsaker (brokkoli, tomater, avokado…)
– rotgrønnsaker (rødbeter, gulerøtter, kålrot ol)
– nøtter (mandler, valnøtter, paranøtter)
– frø (linfrø, alfalfa, solsikkefrø)
– gresskarkjerner (mye proteiner)
– spirer, salat og spinat
– frukt (ikke sammen med brødmat pga gjæring)
– bær (blåbær, jordbær
– granatepler (juice)
– fisk (men ikke røkt el gravet)
– stek i smør eller kokusnøttolje (finnes på helsekost)
– bruk olivenolje til salater, men aldri til steking. og bruk kun oljer på mørke glassflasker.
– ta tilskudd av probiotika for å styrke de gode bakteriene i magen/tarmene (som cellegiften dreper)
– drikk så mye vann hver dag at urinen er transperant ( da er immunforsvaret sterkt og virus/bakterier ikke i aktivitet)
– drikk et glass vann 10 min før hvert måltid, og ingenting mens du spiser (ødelegger enzym prosessene som er livsviktige i denne situasjonen)
Det viktigste er å spise ren mat, som man vet hva inneholder. Minst mulig kunstige tilsettningsstoffer og farge. Økologisk mat er uten sprøytemidler og kunstgjødsel – og maten er ikke bestrålt (mye mat stråles for at den skal holde lenger). Absolutt å foretrekke økologisk.
Dette var et fint innlegg Lars. Vi burde nok alle følge flest mulig av punktene i dene listen.
Ja, jeg har altså bare klippet det…
Her var det mange gode tips, og jeg har i alle fall mye å ta fatt på i mitt kosthold…