Arbeid og hvile

Litt over 06 fikk jeg en god start på dagen. Under et nødvendig ærend ut, fikk jeg del i en fantastisk soloppgang:

20090401stille

Frokosten ble inntatt på verandaen i solskinnet. Etterpå ble det jobbing:

20090401jobb

Skrev ferdig en artikkel om “Fyr til fyr i kajakk” som kommer i Fjell & Vidde. Har så smått begynt på artikler til magasinene Ute og Friluftsliv også. Så var det på tide å få ned kajakkene til hytta. Det ble en hard tørn gjennom skogen, og jeg er litt skjev i ryggen enda. Men, her ligger samlingen på brygga – klar for å lage “Padleguide for Telemark”:

20090401kajakker

Alle disse kajakkene er nye av året. Fra venstre: Boreal Design Saguenay, Rockpool Menai 18 og Valley Rapier 20.

Litt svett i trøya tok en en stille stund på verandaen med en god bok. Jammen sovnet jeg ikke litt i sola! Fantastisk deilig. Så tok jeg nok en økt foran datamaskinen, og fikk ferdig ganske mye av det jeg skal si på en konferanse om stillhet i DNs regi senere i måneden.

Men, det fristet jo med en kajakktur! Først tok jeg en liten runde med Rapieren og den nye BracsaIV-åra. Det var rimelig ustøtt og uvant, og det fristet ikke til noen lange kryss i det 4 grader kalde vannet… Dermed ble det Menaien, og jeg fikk en fin tur. I den kan jeg jo ta bilder også, og her er litt svaberg i kveldslyset:

20090401stein

Padlet litt på kryss og tvers, og var i land litt på Toner. Satte ikke opp teltet da det var skygge, men tror Allaken får plass på Toner også. På slutten av turen gikk jeg gjennom sundet og inn i Trosbyfjorden. Der er det fremdeles is:

20090401is

På vei tilbake igjen passerte jeg en fisker som akkurat da fikk en sjøørret. Stoppet for å slå av en prat, og nå har børstemarken kommet. Da blir det visstnok liv med flue. Ringte faktisk Stein Grønberg i Kristiansand i dag, og han skulle lage ferdig et par sjøørret-redskaper til meg. Har litt lyst til å lage en sak om sjøørretfiske i “Padleguide for Telemark”. Kanskje er det ørret oppover i kanalen også. Da jeg padlet videre gjennom sundet fikk jeg et utrolig flott kveldslys. Dette bildet tror jeg kan gå i boka:

20090401sundet

Alt i alt var det en fornøyd mann på 40 år(!) som la til land i kveld:

20090401selvportrett

Og nå er det snart middag… Peisen er i farta, og solen lyser med mørkt gult lys på Østre og Vestre Holmen. Livet er herlig… 🙂

Kveld: Middagen var deilig, og så kom jeg aldri i gang med noe mer skriving. Bortsett fra en aprilspøk. Den slo godt an både her og i forumet til NPF. Noen har skrevet, men også sendt e-poster og ringt. Får kanskje slette i morgen…

I kveld hadde jeg også mitt første bad (det er IKKE aprilspøk). Var nedi til halsen, og det er nesten 5 grader i vannet! Nå lukter jeg til og med godt! Blir deilig med nok en lang natt i posten. Så drar jeg nok ikke altfor sent i morgen, slik at jeg kan få utnyttet dagen litt hjemme også. Er litt av hvert som står på programmet… Drar rundt lunsjtider tenker jeg. Det har vært to herlige døgn i alle fall!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.