Utrolig fjellskitur!

I år var det første gangen det ble arrangert fjellskiløp på 25 km på tirsdagen i Ridderuka. Vi skulle selvfølgelig delta, og vi våknet til knallblå himmel, 5-6 minusgrader og lite vind. Med andre ord fantastiske forhold! Vi tok det som en tur, men det var ikke mange pauser. Her er vi på toppen etter 8 kilometer med jevn stigning:

20090324utsikt

Oppe på fjellet var det helt fantastisk. Faktisk helt vindstille, og nydelig utsikt innover mot Jotunheimen og Bitihorn:

20090324utsikt2

Rennet i dag ble åpnet av selveste Olav Thon, og han sa blant annet:

«- Jeg har gleden av å ha vandret over stort sett alle fjell her i landet og sett betydningen av å bruke naturen. Når jeg ser hvor fantastisk dette arrangementet er og hvilke prestasjoner og iver dere viser, er det en glede for meg som har blitt 86 år å kunne erklære Fjellrennet 2009 for åpnet.»

Vi var jo litt spent på nedoverbakkene etterpå, men de gikk overraskende bra. John er veldig god på ploging, og løypene var eksemplariske. Jeg utbrøt i en pakke at «Jeg skal KYSSE Rønjus (han som kjører løypemaskinen på BHSS)», og dette var nesten alvorlig ment!!! Vi er kjempefornøyde med løypene i dag. Traseen var lagt slik at det ikke ble grisebratt ned noe sted, og heller ingen skarpe svinger. Selv om det ble tempo nok. Klokka vaket rundt 30 km/h noen steder…

Vi kom oss vel ned til mål, og det var en fornøyd gjeng som hadde gåt 24.340 meter (25 kilometer):

20090324trio

John brukte 2t46min på turen, og ble nr 22 av herrene. Beste tid for herrer var 1:35 og damer 2:05. Ragnhild i piggkjelke brukte 2:08!!!

Vi hadde god hjelp av Helge på vei rundt fjelløypa, og her er et bilde av oss sammen med Helge og ledsageren:

20090324fire

Så var vi rimelig klare for litt lunsj kan man si, og i dag var det tomatsuppe med påfyll. Alle klarte to runder før det ble dessert og en halv time på øyet. Vi skulle selvfølgelig på han igjen, og da vi kom ned på stadioen igjen var det fremdeles fantastiske forhold. Her et bilde av Bitihorn – kjennemerket til Beitostølen, og inngangsmerket til Valdresflya:

20090324bitihorn

Vi dro rett avgårde til standplass for å få litt skytetrening. I går gikk det jo veldig bra, med to fulltrefferserier. Ikke fullt så suksessrikt i dag, men likevel god innsats. Her er John på standplass, og Per Anders viser blinken haptisk på ryggen hans. Det er Johns skive til venstre, og han fikk ned 4 av 5 blinker på begge seriene i dag:

20090324skyting

På standplass møtte vi også vår kjære venn Morten med ledsager. Og her er et bilde av alle 4 mens vi venter på å få anvist en ledig skyteplass:

20090324standplass

Noen tror kanskje at det var nok med 25 kilometer ski i formiddag, men de tar skammelig feil. Vi må jo selvfølgelig gå oss ned igjen, og vi la derfor ut på 5 nye kilometer. Forholdene var helt utrolige, og kilometrene gikk nesten av seg selv. Her poserer John foran Bitihorn i 5km løypa:

20090324johnski

Etter 5 km ruslet vi bort til BHSS for å sitte litt i solveggen. Her strakk vi ut ømme muskler, og John virket fornøyd med dagen:

20090324john

Vi rakk siste bilen opp til senteret (før en måtte bestille), og dro rett i badstua. Denne var veldig sosial i dag, og det er alltid koselig. Kanskje ble det litt vel lenge, men det gjør uansett godt!

Fikk oppdatert litt av bloggen før en herlig middag, og har lagt ut resten av bildene nå rett etter middag. Som vanlig var det utrolig mye godis, og det er ikke lett «å snu i tide».

I kveld er det diverse kulturarrangementer, og vi sovner vel ikke altfor sent ser jeg for meg… En deilig dag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.