Klimaspillet

Helgens utgave av Dagens Næringsliv har en lengre artikkel om “Det skjulte klimaspillet“, der budskapet er at Stoltenberg har forhalet CO2-reduksjoner/forhandlinger for å maksimere Norges inntekt fra oljen.

Nå tror jeg vel neppe at Stoltenberg ville gått god for DNs framstilling, men det er en godt underbygget og spennende artikkel. Den starter med et sitat fra George Constanza i “Seinfeld“:

“It’s not a lie if you belive in it.”

Det skal beskrive Stoltenbergs posisjon i denne saken. Den får det til å fremstå som Stoltenberg har brukt hele sitt politiske liv på dette med kostnadseffektivt kjøp og salg av klimakvoter. Det har han jo, men har jo også snublet innom litt annet på sin vei…

I en grafe i saken er det vist CO2-utslipp pr. capita i verden, og Norge har måltall 10. Europa er på 8, Sverige på vei ned mot 6 og verden i snitt har 4,5… Jeg må skjerpe meg ytterligere… Blir flau av sånne statistikker, og kjenner det snører seg i magen…

Saken avsluttes med at Norges oljeproduksjon vil falle raskt etter 2009, og at da utslippene vil reduseres kjapt av seg selv. Dermed mener journalistene at Stoltenberg på en “kald og slu” måte at han har nådd sin hensikt. De har en del hemmelige regjeringsdokumenter m.m. som kildemateriale, og det skal bli spennende å se tilbake på dette når jeg sitter på gamlehjemmet. Og mer er frigitt…

Uansett er det etisk helt på tryne å kjøpe seg ut av dette uten å gjøre mer på hjemmebane….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.