Tatt av nett

Forbindelsen med Internett forsvant til lunsj i går, og i dag tidlig ringte jeg Telenor. De kunne opplyse om at Lars Verket hadde sagt opp abonnentet den 26. januar…

Det har jeg jo ikke, og det viser seg at det er nok å kunne fødselsdato for å få lov til dette. Dermed blir jeg uten nett i minst 3 dager til… Jeg opplever jo ikke at jeg har noen fiender, og synes dette er veldig rart.

Derfor har jeg gått til det skritt å politianmelde saken. Telenor ville nemlig ikke oppgi telefonnummeret til den som hadde ringt inn oppsigelsen. De kunne bare si at det var meg og at vedkommende hadde oppgitt min fødselsdato.

Akkurat det siste er jo ikke så vanskelig. Fædrelandsvennen trykte jo min fødselsdato i 40.000 eksemplarer i januar, og min CV ligger på nett. Jeg publiserte jo også noen artikler i bloggen angående feiringen…

Må bare innrømme at jeg synes dette er litt “spooky”, og håper dette bare er noe feil Telenor har gjort. Selv om det visstnok var lite sannsynlig. Politiet virket ikke veldig interessert i saken, selv om det jo bare dreier seg om å ta en telefon til Telenor antagelig. Ser for meg at den blir “henlagt pga ressursmangel” rimelig kjapt, men skal purre i neste uke. Det er vel ikke allverdens tid Telenor har lov til å lagre inngående samtaler heller. Dessuten kan jo vedkommende ha brukt hemmelig nummer.

Hvis det er noen som vil ha meg av nett pga det jeg legger ut av artikler, meninger osv – så er jo det et angrep på ytringsfriheten. Det er faktisk ganske alvorlig. Derfor har jeg “begjært straff og tiltale”.

Nå sitter jeg på biblioteket i Kristiansand og skriver dette. Der ble plutselig all e-post borte… Både innboks og søppelkurv forsvant…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

9 svar til Tatt av nett

 1. Lars sier:

  Da jeg kom hjem var linjen opp igjen, og det forklarer hvorfor innboks og søppelkurv forsvant. De ble selvsagt lastet ned til hjemmemaskinen min da linjen kom opp igjen. Så der var Telenor raske! Fra estimert 3 dager i dag tidlig, til litt over en time! Tenk om det kunne vært sånn bestandig!

  Derfor har jeg ringt opp igjent il Telenor for å snakke med han jeg snakket med i dag tidlig. Han var ikke så lett å finne, men nå er det laget en ny sak hos Telenor, og så skulle jeg få tilbakemelding. Hvis dette er et ID-tyveri, så er jeg ganske gira på å finne ut av det…

 2. Eivind M. sier:

  Har du sjekket andre steder? Bank, selvangivelse, posten? Om adressen er endret noen steder, om det er sendt ut nye bankkort, registrert nye førerkort, hentet nye pass, evt om det bare er gjort henvendelser du ikke har gjrot selv? Mobilabbonement, telefonabbonement.. Sjekk evt også om nettbanken din/altinn.no/minside.no har registrert innloggingstidspunkter du ikke kan huske å ha gjort selv (de har ofte en synlig logg).

  Skulle til å si at det kanskje er tryggest å endre passord samtlige steder, men om man bare trenger navn og fødselsdato for å gjøre som man vil er det jo håpløst å sikre seg uansett..

  Skummelt om noen er ute og stjeler identiteter. Og det er jo en litt sær ting å gjøre “for moro” også..

 3. Eivind M. sier:

  Skjønt – det “vanlige” er vel kanskje ikke at man avslutter økonomiske forpliktelser på noens vegne, men heller inngår nye? Men man kan jo ikke akkurat ringe rundt til samtlige kreditorfirmaer, forbrukslånsbyråer osv osv for å sjekke heller..

 4. Lars sier:

  Jeg har sjekket banken min, og det så normalt ut. Men, kommer til å passe på litt fremover…

  Telenor har også lagt inn en anmerkning på at ab. må sies opp skriftlig etter dette… Blir spennende å se hva som skjer hos politiet og hos Telenor. Ser vel for meg at det ikke er altfor mye…

 5. Harald V. sier:

  Enig med Eivind – ta en sjekk litt rundt å se om det har skjedd noen endringer andre steder.
  Synes absolutt du skal forfølge saken – den personen som har gjort dette fortjener å “svi”. Dette er ikke “guttestreker”, men kan i verste fall som du skriver være et angrep på ytringsfriheten, og den som har gjort det må få en klar tbm. om at dette er uakseptabelt.

 6. Lars sier:

  I dag ringte de fra politiet. De hadde sendt over en e-post til Telenor, og de besvarte denne med at de ikke kunne finne frem til vedkommende som hadde ringt inn oppsigelsen. Samtidig la de seg flate, og sa at oppsigelse pr. telefon var et brudd på egne rutiner.

  Nå blir det spennende å se på svaret jeg får fra Telenor…

 7. Eivind M. sier:

  Hva om en stresset telenor-ansatt klikket feil, og avsluttet abbonementet ditt uten å legge merke til det? Men de må vel logge årsak til avslutning av abbonement og sånt, og i tillegg ville det jo vært rart om sånt ble gjort med et tilfeldig tastetrykk også..

 8. Lars sier:

  Det virker jo ganske usannsynlig…
  Blir spennende å se på svaret fra Telenor. De lovte å gi meg en tilbakemelding, og de burde jo være minst like raske som politiet! 🙂

 9. Lars sier:

  SAK AVSLUTTET.
  I dag ringte Telenor, og de hadde heller ikke noe nr. Det vil si – jeg fikk 38095678, og det er mitt siste fasttlf nr, som ble oppsagt for 3-4 år siden…
  Oppsigelse ble ringt inn 26.1 kl 16.27, og Telenor-dama sa at det ikke ble logget hvem som ringte inn. Nummer var ikke notert sa hun. Jeg lurte på om dette ikke ble gjort automatisk, og er litt overrasket over at så ikke er tilfelle. Dessuten blir jeg nå litt i stuss over hvor hun har 38095678 fra…
  På politiet hørtes det ut som om oppsigelse av ab. ved å oppgi navn og fdato var brudd på rutinene, men i følge Telenor er det ikke det. Dermed kan jeg jo nå få mitt abonnement sagt opp hver uke… Men, heldigvis har de et merknadsfelt, så nå må alt gjøres skriftelig. Da får jeg i alle fall se signaturen min….
  Dette er litt kjedelig – samtidig som det er ekkelt. Husker det var utrolig mye stress rundt dette EU-direktivet om lagring av data. Så får ikke politiet ut et tlf nr fra Telenor engang… I diverse rettsaker har de jo stålkontroll på hvem som ringer hvem til enhver tid, men det er kanskje ikke Telenor sitt bord? Er det PST som lagrer dette?
  Det burde helt klart vært mer informasjon om hva som lagres hvor….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.