Norge som miljønasjon

I tidsskriftet “The Economist” er det en lengre artikkel om “Norway and the enviroment“. Dette er spennende lesning, og har medført en del debatt blant annet i Aftenposten: “Solheim tar ikke innover seg klimakritikk“. Anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Norge som miljønasjon

 1. Lars sier:

  Takk for tipset – det er en artikkel jeg ser fram til å lese! Etter saken i Aftenposten å dømme er dette en type vinkling på Norge som “miljønasjon” jeg har savnet. Jeg syns Norge har et ufjortjent godt miljørykte til å være en gigantisk oljeprodusent. Og vi har dessverre gjort mye annet som skader natur og miljø. Personlig er jeg opptatt av hvordan vi forvalter arealene våre. Tenk hvor mye natur og felles friareal vi har ødelagt f. eks. gjennom hyttebygging i strandsonen og svære vannmagasiner i fjellheimen. Nå står trolig en enorm vindkraftutbygging for tur. Jeg håper at det kommer tydeligere fram hvilke konsekvenser slik utbygging har. Ta vindturbinanlegget på Smøla. En ting er at de dreper haugevis av havørn og at de endrer landskapets “horisontelle”(?) utseende radikalt. Men det har ikke vært særlig fokus på at anlegget på 68 turbiner faktisk båndlegger 18 km2! Og hva med at det til hver turbin går inn en fem meter bred (omtrent som riksveien forbi huset mitt) vei. Til sammen 28 km2 veier! Som om ikke det var nok, er det til hver turbin etablert en parkeringsplass på omtrent 0,8 mål – større enn en gjennomsnittlig hustomt i Kristiansand. Det skulle gi plass til omtrent 40 biler, det.
  Jeg klarer ikke å kalle landbasert vindkraft for miljøvennlig…

  Hilsen (en annen) Lars fra Kristiansand.
  (PS: Jeg har nylig oppdaget de mange nettsidene dine, Lars Verket, og det er mye stoff jeg gleder meg til å lese!)

 2. Lars sier:

  Tusen takk for responsen til min navnebror i Kristiansand!
  Når det gjelder landbasert vindkraft er vi helt på linje – den må ut til sjøs!
  Lykke til med gjennomgang av nettsider – det er litt av en jobb! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.