En litt sørgelig dag

Dagen begynte ganske så sørgelig, med meldingen om Arne Næss sin død. Til lunsj var jeg hos en venn i byen, og ble invitert med til Ryvingen fyr om noen uker. Da blir det gjensyn med denne sjakten:

20090113ryvingensjakt

Etterpå besøkte jeg noen bokhandlere, og prøver å lære litt om hvordan bransjen fungerer. I den ene gikk jeg litt amok, og kjøpte nesten bøker for 1.000 spenn i bursdagsgave til meg selv… Bare lokale titler. En bok om fortøyningsfester i Ny-Hellesund, en om hellere i Agder og Rogaland, og til slutt ei bok om Selør. Her var det mye flott, og noe kan faktisk brukes i arbeidet med «Padleguide for Telemark«.

Bøkene så jeg igjennom hos Kirkens Bymisjon på Fiskebrygga. Der er det stille og fredelig, og billig og god kakao! 🙂

Har såvidt fått kommet i gang med en artikkel til adrenaline.no, men nok en dag er jeg blitt fanget i kartverdenen. Det finnes utrolig mye gøyale kart på nett nå….

Dermed glemte jeg av utsendelsen til Korsvei sin e-postliste, men nå er melding sendt ut:

Kjære venner!

Godt nytt år alle sammen!
Vårens program er nesten ferdig, og vi sender dere dato, tid og sted på de to første samlingene:

Fredag 20. februar: STILLHET OG ÅNDELIG MODNING
Inger Marie Aase fra Prestegarden i Vigmostad kommer for å snakke om stillhet. Hun driver retreatstedet Prestegarden(.no), og er veldig opptatt av dette temaet. Aase er utdannet gestaltterapeut.

Fredag 20. Mars: HVA GJØR VI NÅR VI TROR? INNSPILL TIL DISIPPELSKAP I VÅR TID
Denne kvelden får vi innspill fra flere kanter, blant annet  fra Jon Andreas Lauvland og Lars Verket. Lauvland er prest i Oddernes kirke, mens Verket er eventyrer og forfatter.

Begge samlingene vil foregå i Bymisjonens lokaler på Fiskebrygga i Kristiansand, og de starter kl 20.00. I løpet av kvelden blir det også en liturgisk kveldsbønn.

I mai arbeider vi med å få til en pilegrimsvandring, og vi kommer tilbake med dato senere. Hvis noen har lyst til å være med på planleggingen av en slik vandring, så er det hjertelig velkomne. Vi har få og svært givende møter! Dette gjelder også hvis du har lyst til å delta på mer generell basis. Ta kontakt med lars@verket.no hvis du vil være med. Vi trenger flere til å dra lasset, og det kommer jo en høst også…

Vi vil også minne om Korsvei-festivalen til sommeren. Den går av stabelen i Seljord fra 14-19. juli, og du finner mer informasjon på www.korsvei.no. Vi kan love deg at det blir et minne for livet! Tittelen på årets festival er: HVOR GÅR DU?

Til slutt vil vi viderebringe en e-post om et arrangement allerede førstkommende torsdag:

MASSEMØNSTRING FOR FRED: VÅPENHVILE NÅ!
Alle oppfordres til å slutte opp om en bred og tverrpolitisk fredsmobilisering førstkommende torsdag kl. 19:00. Det arrangeres fakkeltog i Oslo, Bergen, Trondheim Tromsø, Stavanger og Kristiansand.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom alle de store humanitære organisasjonene, idrettsnorge, kirkesamfunn, interesseorganisasjoner, privatpersoner og alle andre som ønsker å vise sin støtte for krigens ofre i Gaza og Israel.
Dette er ikke et demonstrasjonstog med spisse paroler, men en samlet og bred markering med håp om våpenhvile, humanitær tilgang til krigsområdene, og en ikke-militær løsning på konflikten.

Blant organisasjonene som støtter og samarbeider om arrangementet er Amnesty International Norge, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Care, Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, LO, Norges Kristne Råd, med mange flere.

Håper du tar med deg mange venner og blir med.

Hilsen fra styret i Korsvei Sør
Anne Grethe, Anne Henriette, Anne Siv, Hans Olav, Mike, Kristin og Lars

Dermed kan jeg legge meg med relativt god samvittighet!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.