Ny uke – webbings…

I dag har det blitt en del på web. Har oppdatert diverse websider. Først vil jeg nevne billednettstedet Flickr – her legger jeg ut bilder fortløpende, og pr.d.d. ligger nesten 3000 bilder ute. Her er ett fra i dag – kraftig manipulert:

20090112is

Makro er veldig fasinerende, og nå har jeg begynt å gjøre en del etterpå med bildene også. Hvis du ikke ser hva det er, så er motivet et isflak som det er smeltet hull igjennom. Isen fant jeg på en sykkeltur i dag (rimbildene er noen dager gamle). Turen resulterte i hele forvaltninsplanen for Skjærgårdsparken i Telemark, og er på ca 300 sider…

I morges oppdaterte jeg sidene til anamcara.no. Etter lunsj fikk sidene til Tore T en nyttårsoverhaling. Nå i ettermiddag har jeg oppdatert boklisten på bokoman.no.

På morgenen fikk jeg også over to A4 sider til TKH i Norges Padleforbund. Skal på møte med dem på mandag.

Nå skal jeg oppdatere e-postlisten til Korsvei, og så er det møte i Korsvei Sør kl 19. Regner med at program blir sendt ut i løpet av uka!

Sen kveld: Etter møtet i Korsvei Sør var det Smoothies og skriving av program for våren 2009. Har sendt det ut til gjennomsyn, og så sendes det ut til alle på e-postlisten i morgen kveld!

Så fortsatte jeg med kart og planlegging. Nå har jeg laget et sjøkart som dekker hele kystlinjen til Telemark. Dermed har jeg både landkart og sjøkart på strekningen. Tok ikke med kanalen, da sjøkartet stoppet i Porsgrunn. Etterpå «sullet» jeg litt på diverse nettsider, og fant plutselig artikkelen «Norsk fotoskatt på Flickr» i aftenposten.no. Her er det altså 6000 bilder fra ca 1890-1900 som er kjøpt opp og lagt ut av det amerikanske nasjonalbiblioteket. Såvidt jeg skjønner betyr det at de kan brukes fritt. En del av bildene er turistbilder fra Norge i denne perioden, og jeg var jo ikke sen med å søke på Telemarkskanalen. Jammen poppet det ikke opp noen bilder, og de har jeg nå fått lagret for å se om de kan brukes i boka. Ganske stilig hvis jeg kan ta samme bilde i dag – det er jo over 100 år siden disse bildene ble tatt. Slik så f.eks. Vrangfoss sluser ut dengang:

20090112vrangfoss

Ståstedet for dette bildet må jo være omtrent på brua, eller utsiktspunktet. Skal forske litt på dette, og så prøve å få tatt tilsvarende bilde til våren/sommeren.

I morgen må jeg prøve å komme i gang med litt artikkelskriving. Har en lunsj på programmet, ellers er det ganske så fritt!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.