Demonstrant

I kveld har kona og jeg vært på demonstrasjon. Vi var ikke alene. Mange kristiansandere hadde behov for å vise solidaritet med palestinerne i Gaza. Så gikk vi i tog mens det ble ropt “NED MED ISRAEL” og “BOIKOTT ISRAEL”.

Det er jo ikke veldig fredsvennlig føler jeg, men nå er det viktig å vise at mange er bekymret.

Fred er veien, og det gjelder både for Israel og Hamas.

Dette er en vanskelig konflikt med laaang historie. Jeg ser at Hamas (som visstnok er folkevalgt, men det var jo Hitler også) var først ute med å sende raketter mot Israel. Men, dette rettferdiggjør ikke et massivt angrep tilbake. En ulovlighet blir jo ikke bedre ved at man svarer tilbake med samme mynt x 10!

Jeg synes dette er vanskelige greier, men synes det må ytes et press for en øyeblikkelig våpenhvile. Da har jeg vært med å gjøre litt, og så håper jeg politikerne både her hjemme og ute også gjør sitt. Det er ganske kraftig å mobilisere over 500 stk på ett døgns varsel her i byen…

På natten av FVN oppdatert med artikkelen: Over 500 støttet Gaza

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Demonstrant

 1. Eivind M. sier:

  Odd Karsten Tveit har en annen versjon av forløpet til invasjonen:

  Våpenhvilen mellom Israel og Hamas holdt seg stort sett fram til 4. november da israelske styrker rykket inn på Gazastripen og drepte flere Hamasfolk. Deretter svarte Hamas med raketter. Dette var oppspillet før Hamas 19. desember nektet å forlenge våpenhvilen uten at Israel ga opp blokkaden av Gaza.

  Jeg blir mest av alt motløs av dette her, jeg. Og litt irritert fordi man hele tidne skal sortere partene i “skurk”- og “helt”-kategorier. For meg er både Israel og Hamas rimelig skurkeaktige i denne konflitken..

 2. Lars sier:

  Det viktigste her er jo egentlig at det ikke virker som om verken Israel eller Hamas er spesielt interessert i å skape fred.
  Gandhi sa jo at “det finnes ingen veier til fred, fred er veien”.
  En øyeblikkelig våpenhvile hadde vært på sin plass, og det burde partene kunne enes om. Hvem som har skylda blir de neppe enige om…

 3. Lars sier:

  Etter å ha lest litt mer aviser, så ser jeg vel at herr Tveit kan ha rett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.