SMART? Prisøkning på over 290% i 2009

Jeg er jo lykkelig bruker av postens SMART-produkter, og ble veldig overrasket da de nå kun virker innenlands. I 2008 kunne en bare putte på et A-frimerke, og så var saken grei.

20090105smart

Det er jo selvfølgelig padleguidene jeg putter i disse A5-konvoluttene. Inkludert konvolutt har det da kostet kr 15 innenlands, og 23 (ekstra frimerke) til resten av verden. Portoen økten til 17 innenlands, og det er jo også over 13% prisøkning. Men, sjokket kom da jeg ikke lenger kunne sette på ett ekstra A-frimerke utenlands. Da skulle posten ha 90,-, og konvolutt fikk jeg finne selv…

Det betyr en prisøkning på 291% UTEN konvolutten som før var inkludert. Dette må være den definitivt største prisøkningen fra 2008 til 2009! Ikke er det gitt noe informasjon om dette heller… Det er skikkelig kjedelige greier, og jeg har skrevet brev til min kunde i Danmark for å forklare situasjonen… Vet ikke hvordan en kan komme unna dette, men det må vel lønne seg for UPS eller noen å frakte en stor kasse med brevpost over til Danmark, og så poste det lokalt?

JEG ER IKKE SINNA, BARE VELDIG VELDIG SKUFFET!

Denne blogpostingen er sendt til Postens kundetjeneste….

12. januar kl 11.52: I dag kom det svar fra kundekonsulent Rita Ribe. Etter en ukes tid ramlet det altså ned i e-posten min, og jeg må si jeg ble oppriktig overrasket over at jeg fikk svar. Her er svaret:

Smart post

Takk for e-posten din, der du forteller om dine opplevelser i forbindelse med Smartpost og porto til utlandet. Tilbakemelding fra våre kunder er et viktig bidrag i Postens arbeid med å forbedre våre produkter og tjenester.

Din henvendelse er tatt opp med ansvarlig enhet til orientering og for intern oppfølging.

Generellt kan vi si at Posten av sin eier er pålagt å drive lønnsomt. Alle våre produkter og tjenester blir priset ut i fra hvilke inntekter og utgifter de representerer. Bakgrunnen for produkt- og prisendringen for Smartpostbrev til utlandet, henger sammen med at prisnivået for dette produktet til nå har vært ulønnsomt. De nye prisene er mer i samsvar med de reelle kostnadene.

Jeg er ikke så fornøyd med selve svaret. Det er litt “billig” å skylde på staten når en setter opp prisen på et produkt med nesten 300 prosent… Kunne en ikke funnet opp en SMART-konvolutt til utlandet også? Nå er det jo lønnsomt å samle opp et par-tre bestillinger, og så bestikke ei gammel dame med trillkurv på danskebåten for å poste ting til Danmark. Ser for meg at UPS og andre aktører også er i dette markedet allerede. Staten kan nok mene at Posten skal tjene penger, men den kan da umulig tvinge Posten til å melde seg helt ut av samfunnet?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.