Kvekerne og Nobelprisen

I siste utgave av “Tidsskriftet Kvekeren” står det litt fra Gunnar Jahns (ordfører i Nobel-komiteen, og dir. for Norges Bank) tale i forbindelse med at Kvekerne fikk Nobels fredspris i 1947. Ved overrekkelsen 10. desember, avsluttet han sin tale slik:

“Kvekerne har vist oss at det er mulig å realisere i handling det som ligger dypt i mange menneskers sinn: medfølelse med andre, ønsket om å hjelpe andre … følelser som omsatt i gjerning må danne grunnlaget for en varig fred. Derfor er de i dag verdige til å ta imot Nobels fredspris. Men de har gitt oss noe som er mer: De har vist oss den styrke som ligger i troen på åndens seier over makten. Og dette får en til å tenke på disse linjene fra et av Arnulf Øverlands dikt, som hadde hjulpet så mange nordmenn under krigen:
Bare den våpenløse
har evige kilder å øse,
seire kan bare ånd.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.