På jakt etter lys

Startet dagen med en tur til Odderøya, for å ta bilder av fyr med min nye Sigma 150-500mm (en ganske voksen zoom-linse). Sola så jeg ikke så mye til, men her er to fyrbilder:

Sola er ikke så veldig langt unna, men dette var så mye jeg fikk. Her er ett til av Grønningen:

Her har sola flyttet seg litt, og fargene har endret seg litt (bildet er litt fiksa med hensyn til farger også).

Dette bildet av Oksøy tok jeg mens jeg ventet på at sola skulle stå opp bak grønningen. Ser at jeg har mekket litt mye med lyset her, men er fornøyd med å ha fanget blinket… 🙂

Tok også et bilde av en and mens jeg ventet. Dette er tatt med håndholdt kamera på 20-30 meter:

Fant ikke helt ut av dette med optisk billedstabilisator. Det er tre innstillinger: Off – 1 og 2. Hadde den på off, men skal titte litt i bruksanvisningen…

Så var jeg innom Gareth på en god kopp te! På vei tilbake til byen leverte jeg ut en bok, og så kom jeg ganske kald hjem. Etter 10 min under teppet kom Ingunn hjem, og hun hadde gitt meg en skitur med seg selv i adventskalenderen. Vi dresset opp, og dro avgårde til Drivenes. Det vil være en overdrivelse å skryte av gode forhold. Et godt bilde på dette er at Ingunn (og jeg) ved et par-tre anledninger TOK AV(!) oss skiene i nedoverbakkene… Veldig hardt, tildels steinete og vått, men utrolig fin solnedgang. Her er noen av bildene fra Drivenes – og ENDELIG fikk jeg fanget sola (og månen!):

Som dere ser var det en flott naturopplevelse! Ingunn hadde til og med rim i håret når vi var ferdig! 🙂

Bildene fra Drivenes er tatt med kompaktkamera. Kunne vært kult å bruke den nye zoomen på månen der oppe, men bare linsa veier over 2 kg… Den skal nok komme til nytte, selv om første turen var en bomtur. Må si jeg blir imponert over disse naturfotografene som venter, venter og venter…

Ingunn er i bursdag i kveld, så jeg har huset for meg selv. Leser litt, og tar det ellers rolig. I morgen må jeg ordne opp litt i forskjellige ting i forhold til boka, og så tar jeg meg vel en soloppgangsjakt igjen til fredag. Da ser det ut som det er nydelige forhold. Jeg gir meg aldri! 🙂

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.