Ørkenvind

Leser for tiden boka “Ørkenvind” av Harald Olsen. Her er det mye spennende stoff. En prøvesmak fra s. 113:

“Siden Guds skapervilje er nedlagt i skaperverket, kan man finne uttrykk for den i naturen, som del av den allmenne åpenbaring. Naturen kan derfor benyttes som en bok, der man kan lese Skaperens intensjon og vilje. Ørkenpioneren Antonius skal ha svart en filosof som undret seg over hvordan asketen kunne greie seg uten bøker i sin ensomme tilværelse, på følgende måte: “Min bok … er de skapte tings natur, og hver gang jeg ønsker å lese ordene fra Gud, har jeg denne boka rett foran meg.”

Jeg kommer tilbake med en anmeldelse når jeg har lest hele boka. Det er Verbum som har gitt den ut.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.