Tidlig i gang…

Våknet litt før 06, og var egentlig klar for å sette i gang med kart for Risør også. Tok et kvarter til på øyet, men så gikk jeg i gang. Før 09 var alle leirplassene i Risør på plass. Har også tømt kompaktkameraet, og der lå det et illustrasjonsbilde vi må få plass til:

Makrell i denne sizen er visstnok høstmakrell. God var den! 🙂 Bildet er fra hytteturen forrige helg.

Klokken halv 10 (det er nå) skal jeg få telefon fra Agderposten. Det blir spennende. Antagelig går det med litt tid utover til å sende over de bildene de vil ha, men det er uansett mindre tidkrevende enn å ta med kajakk til Grimstad. Litt sånn vinn-vinn for alle parter.

Nå gjelder det ellers å komme i gang med utskrivingen fra Tvedestrand. Etter intervjuet blir det en treningstur på Spicheren, og så setter jeg i gang! 🙂

Kveld: Det er jo ikke bare lett dette med å finne fokus. Ettermiddagen har gått med diverse andre ting. Bok, avis, plenklipping, en tur til postkontoret, litt rydding osv… Men, nå har jeg gjort ferdig billedtekstene til Grimstad, og kommet med forslag til litt endring av bilder. Da Herman kom hjem fra trening ville han se hva “curves” var for noe, og da viste jeg han med utgangspunkt i dette bildet:

Etter en kjapp runde i “curves” og farger ble det slik:

Her har jeg ufattelig mye igjen å lære… Det er i alle fall helt klart at en kan gjøre mye med bildene etter at de er tatt også. Før har jeg ikke tatt det så nøye, men det blir nok mer fremover. Har også begynt å ta i .raw-format nå. Da inneholder bildet mer informasjon, og det er muligheter for å gjøre mer med det!

Kveld: Ble ikke noe utskriving av Tvedestrand. Men, vi har handlet og gjort en del klart til i morgen. Jeg har også fått ryddet på plass alt i boden i kjelleren. Så får jeg starte her kl 06 i morgen også, og da pleier jeg jo å få unna en del! Har lagt frem Bukkeholmene… 🙂 Det er et ganske morsomt sted på innsiden av Askerøya med hele 4 overnattingsplasser!

Skal ta med meg en av bøkene jeg har om Frans av Assisi på senga snart. Skal på retreat om han den siste helgen i november. Det gleder jeg meg veldig til!

Enda senere: Kom plutselig på at jeg lovte å sende over et produktillustrasjonsbilde til han som lager de lyktene jeg bruker. Tok noen bilder av Ingunn forrige helg, men det er veldig avansert i mørket. Må gjøre det i tussmørke neste gang, og så skal jeg bruke høyere ISO-verdier. Bildet under er tatt med 200ISO, og lang lukketid… Ikke så lang da, Ingunn kan jo ikke holde pusten i evigheter heller…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til Tidlig i gang…

 1. Liv. sier:

  Oi.

  Går det an å fiske makrell fra kajakk? Uh, hvor putter man fisken hen da? Faller man ikke ut om man får napp..?

  Huhu.

 2. Lars sier:

  Det går! Rekorden er 24 stk på 30 min… 🙂
  Svarte kroker duger best. Legg snøret under strikken, og padle deg inn i en makrellstim. Jeg padler 50 tak mellom hver gang jeg kjenner etter. Når du får fisk på kroken legger du snøret pent på plass til du kommer til krokfestet. Da putter du “blokka” med snøret på under strikken, og finner frem en plastbose. Så hekter du av en og en fisk og putter i posen. Har hørt om noen som putter fisken i dagluka, men jeg vil helst ikke ha fisk der… Som regel blir de bare litt blod på skroget, og det er enkelt å vaske vekk! 🙂
  Skitt fiske, og god apetitt! 🙂

 3. Liv. sier:

  Haha!

  Okei! Det hadde jeg ikke trodd! Fantastisk(:

 4. Lars sier:

  Fiske fra kajakk er kjempemoro!
  I april i fjor tok jeg en ganske stor torsk med åra. Den gikk helt inne ved land. Utrolig spesielt! 🙂
  Her har kona en liten rugg tatt i fra kajakken:
  http://www.verket.info/archives/20070408torsk.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.