Lesedag på hytta

Ankom hytta i går kveld, og fikk oss en liten padletur mens mørket senket seg. Etter en lang og god natt kunne vi spise frokost i morgensola på verandaen! Veldig deilig.

Så gikk jeg løs på litt faglitteratur. Leste “Torungens historie” av Hisøy historielag. Skal skrive en side om denne boka i tilknytning til omtalen av Store Torungen fyr. Fint bok, med en god del nyttige og tankevekkende historier. Jeg leste 3. utgave fra 2004 – 160 år etter at fyrene ble tent. Da snakker vi om både lille og store Torungen, og Sandvigodden ytterst i Galtesund.

Til lunsj hadde Ingunn plukket kantarell!

Så var det klart for dagens kajakktur. Vi padlet bare rundt i Melbyfjorden etter torsk. Hadde nemlig sett flere store torsker som “gresset” i strandkanten inne ved hytta. Men, de ville ikke bite… Derimot fikk vi etterhvert 3 makreller, og den ene av disse var diiiger. Jeg har aldri sett så stor makrell før. Vi tok et bilde, og det tror jeg må brukes i boka.

Etterpå gikk vi bort i Tuppelund, og mens Ingunn ryddet klippet jeg plenene. Vi tar vel vannet der og her på søndag tenker jeg.

På kvelden var det stekt makrell, og nå står kanel i svingen til heving. Har kommet godt i gang med “Barkefletteren”, og er også snart ferdig med andre gjennomlesning av Thoreaus “Livet i skogene”. Skal prøve å få skrevet ut litt i morgen, men vi starter dagen med sykebesøk.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.