Aksjon på Wall Street

I forbindelse med at jeg leser “Den uimotståelige revolusjonen” av Shane Claiborne kom jeg over denne videoen på YouTube:

Den er også beskrevet i boka, og sier ganske mye om hva Shane driver med….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

6 svar til Aksjon på Wall Street

 1. Arne Christian sier:

  Hei Lars, jeg er Shanes norske forlegger. Jeg har vært spent på ringvirkningene av utgivelsen i Norge, så jeg googlet litt og kom over bloggen din. Tilfeldigvis så jeg deg og kayaken din på TV for noen dager siden også, så det var jo et morsomt sammentreff.
  Har du lyst til å fortelle meg hva du synes? Klikket meg fram til leselista di også – ditt liv er jo en åpen blogg – du kan jo nesten drive et forlag med bare et dusin lesehester som deg.

  Vennlig hilsen,
  Arne Christian Konradsen

 2. Lars sier:

  Heisann Arne Christian!
  Shane var jo innom Norge for en tid tilbake, og ved å google han også – så ser du jo at han har satt spor. Jeg er imponert over boka, og synes også oversettelsen var god. Dette er et sterkt vitnesbyrd, men hvordan dette kan operasjonaliseres på individuelt plan i Norge er litt uklart. I alle fall for meg.
  Jeg gleder meg veldig til Korsvei neste år, og du bør prøve å få ut info om boka i bladet til Korsvei. Jeg spurte etter boka mange steder her i Kristiansand, men ingen hadde den. Til slutt havnet jeg hos Bok&Media i Oslo, og de hadde den.
  Regner med at det dukker opp nesten 3000 på Seljord neste år… Vet jo ikke hvor mange du har trykket, men her bør det være muligheter til å få ut et par… Har også et par prestevenner jeg har anbefalt boka til, og lurt på om den kunne vært noe for konfirmantene. Har ikke fått noe svar fra de enda.
  Artig at du også fant fram til leselista mi på http://www.bokoman.no. At en kan drive bare et forlag med 12 av mitt kaliber er nok en overdrivelse. Som du ser har jeg jo et enormt spenn på hva jeg leser… Tror ETT forlag med den spennvidden hadde forskrevet seg… 🙂
  Vennlig hilsen
  -lars

 3. Arne Christian sier:

  Hei igjen Lars!

  Ja, Shane var i Norge, og jeg var en av dem som inviterte ham hit juni, og som du poengterer har det satt sine spor i pressen. Dette er jo supert, men jeg (snakker vel for alle som var med å arrangere happeningen i Oslo) håper jo at boka setter dypere spor enn presseomtaler og salgstall. Så du poengterer noe viktig når du skriver at det ikke umiddelbart er klart hvordan dette kan operasjonaliseres for den enkelte. Men sånn er det vel med de tingene som virkelig betyr noe i livet? Er veldig interessert om du har noen flere tanker om det … Dette kan jo få spennende etterspill i Seljord til neste år.

  Så bra du syntes oversettelsen var god. Det var en krevende jobb å få teksten til å fungere. Jeg synes coveret også ble bra til slutt (om jeg kan rose designeren litt). Det ble annerledes. Trist at det var vanskelig å få tak i boka. Den skal i hvertfall være i alle Bok og Media butikker i Norge nå.

  Ja, et lite forlag hadde nok strevd litt med profilen, kanskje, om de skulle stått for alle utgivelsene du har på leselista. Samtidig ville jeg nok påstå at det er mulig (med litt hjelp fra Bourdieu) å spore enn viss sosiokulturell plassering gjennom litteratursmaken din 🙂

 4. Lars sier:

  Tror jeg kan garantere deg at boka setter dypere spor enn presseomtaler og salgstall. Du får ta det som hyggelige spillover-effekter! 🙂 Tror du har mye rett i det du skriver om at det ikke er lett å se hvordan dette skal opperasjonaliseres, og at det ofte er slik med det som virkelig betyr noe i livet. Ofte ser en vel dette altfor sent er min erfaring. Folk har lite tid til å reflektere over hva som er viktig før det smeller på en eller annen måte. Jeg synes det virker som om lidelse oftest er veien til refleksjon og forankring av liv. Først da kan Lars finne ut hva som gjør han til “mer Lars” osv.
  Ble litt nysgjerring når du skriver at jeg kan plasseres sosiokulturelt gjennom leselisten på http://www.bokoman.no. Nå har ikke jeg lest mye av Boudieu (men jeg tror han også er på lista), men skulle gjerne visst hva han kaller denne kategorien! 🙂

 5. Arne Christian sier:

  Sorry sent svar fra min side, Lars. Mye å gjøre om dagen.

  Så du vil bli “spådd” av Bourdieu. Distingsjonen er absolutt verd å plassere på leselista. (Det finnes en ganske fin utgave i kulturbibliotekserien – samme som Zappfe som du leser nå.)

  Bourdieu opererte ikke med kategorier, men man må vel kunne kalle ham en nymarxsist, så samfunnsklasser forholdt han seg til (- arbeider-, middel- og borger-). Han har vel den sterkeste teorien på kulturens rolle i samfunnet slik jeg ser det, og det er mye å lære her, men kan være litt ubehagelig å få tredd over hodet.

  Ville du at jeg skulle prøve å diagnostisere smaken din på nett? 🙂

  Tilslutt: Hva synes du så om Om det tragiske? Jeg har hatt den i hylla lenge, men ikke begynt. Er det verd lesningen?

 6. Lars sier:

  Det går så bra Arne Christian!
  Takk for tips til Bourdieu (han står nok i hylla her – tror jeg har alle. Der ser jeg den forresten!). Nymarxister har skrevet mye spennende!
  Du må gjerne kjøre en diagnose ut fra boklista her på nett… 😉

  Når det gjelder “Om de tragiske”, så er det ganske tragisk å måtte melde at den har stått på leselista i mange år… Den er særdeles tung, selv om passasjer av boka er svært lesverdig. Her burde det helt klart vært laget en “the best of” på 30 sider… Tror kanskje ikke den er verdt det… Hva med å begynne med “Den siste Messias”? Den ligger her i bloggen i en oppføring – det er bare å søke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.