Latterlig sykkelgodtgjøring…

Har akkurat skrevet reiseregning etter fyr-turen i går, og da syklet jeg jo ca 15 km. Så viser det seg i Statens reiseregulativ at godtgjørelsen er 1,- pr km, og at reisen må være over 5 km! Før var det jo ikke mulig å trekke av på skatten før passerte 5.000,- Det betyr jo at en må sykel t/r Nordkapp før en kan trekke av på skatten! Så mye for folkehelsen… Men, jeg er stolt av min nye firmasykkel – og kommer til å fortsette å føre opp 1,-

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Latterlig sykkelgodtgjøring…

 1. Terrengsyklisten sier:

  Det er lenge siden det var 5000 kr i egenandel, nå er det vel 9000? Det blir nesten en ekstra tur/retur det Lars! Det er bare å komme i gang! Men har du sjekket opp om bruk av kajakk også kan gi grunnlag for godtgjørelse? Må forøvrig gratulere med en fin sykkel!

 2. Lars sier:

  Takk for gratulasjon!
  Er redd for at kajakk kommer i samme kategori – altså 1,- pr km.
  Så da kan jeg padle kysten frem og tilbake noen ganger før jeg har rett til fratrekk. Det er helt klart at det ikke opereres med noe “Folkehelseperspektiv” i dette reglementet….
  Her skulle det vært 7,- kilometeren og ingen egenandel! 🙂

 3. Harald H sier:

  For mellom 20 og 30 år siden var det ferjestreik på vestlandet. En statstjenestemann brukte da kajakk i jobben for å komme over fjorden. Den gangen var det i reiseregulativet (etter sigende) en egen tariff for kjøring med reinsdyr. Det var denne tariffen som ble brukt for padling den gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.