Med FrP i regjering

I går hadde Stein Ørnhøi et synspunkt i Fædrelandsvennen under tittelen “Vårt nye høyre“. Det handlet selvsagt om FrP, og han skriver:

… Hvis de er et parti til å stole på, kan de allerede etter en uke i regjeringskontorene oppheve røykeloven, gjeninnføre fri etablering av spilleautomater, fjerne alle begrensninger i bruk av snøscooter, fjerne alle fartsdumper, øke hastigheten på veiene, gjeninnføre gammel promillegrense og fjerne homofiles rettigheter. Før jul kan de ha avviklet Vinmonopolet og senket avgiftene på alkohol.

Dette er jo lystelige utsikter. I går kom det måling med 34% for dette partiet. Det betyr at 1/3-del av de som stemmer, stemmer på dette partiet. Jeg har nok en omgangskrets på noen hundre mennesker, men jeg vet altså om bare 2 som står åpent frem med at de skal stemme FrP. Det betyr enten at jeg har en svært skjevfordelt vennekrets politisk, eller at det er mange flere som svarer de vil stemme FrP enn som faktisk gjør det. Uansett blir valget neste høst spennende…

I forbindelse med jobb er jo jeg veldig opptatt av Allemannsretten, strandsone og telting. I en del vestlandskommuner med FrP-styre skryter de hemningsløst av hvor mye de har nedbygd strandsonen. Dette er irreversible greier, og det skal ikke mange årene til før det har skjedd skade for hundreår fremover… Nå er dette kanskje en marginal sak i manges øyne, men mange marginale saker blir fort til ganske mye…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.