Artikkel om Telemarkskanalen ferdig!

Da har jeg endelig fått ferdig artikkelen om Telemarkskanalen til adrenaline.no. Den satt ganske langt inne gitt… Underveis i arbeidet fant jeg igjen et bilde fra Nomestranda som viser godt hva jeg jobber mye med om dagen:

20080815forbudt.jpg

Men, det er ikke bare i Telemarkskanalen det finnes sånne eksempler. Skiltet i Perleporten var fremdels ikke fjernet da MoNo og jeg var der i forrige uke. Det betyr at jeg tar opp igjen brevvekslingen med Risør kommune. Sånn kan vi ikke ha det:

20080815forbud2.jpg

Det dumme er jo at kommunene hater å bli tråkket på tærne når det gjelder forvaltning i strandsonen, selv om de ikke har tenkt over at et sånt forbud rammer padlere på tur… Det får så være, jeg får bare bruk Sivilombudsmannen aktivt. Sendte et brev til Risør kommune 28. juni, og har ikke hørt noen ting. Det var purring på et brev fra over ett år tilbake… Kanskje jeg kan begynne å sende slike brev direkte til Sivilombudsmannen, og så kan de sende de videre til kommunene? Hvis dette er representativt for hvordan brev til forvaltningen blir behandlet, så er det jo ikke rart folk blir fortvilet…

Ganske fortvilet kan en også bli over nettets begrensninger når det kommer til debatt/dialog. I mange nettfora er det en del brukere som tar stor plass, og stort sett er ute etter å breie seg/ha rett. Jeg startet en tråd om “Gud og natur” på fjellforum.net i 2003. Jeg var her ute etter å dele opplevelser av nettopp den religiøse dimensjonen ved naturmøtet. Tråden var ganske grei i starten, men har i det siste utviklet seg en del. Faktisk så mye at jeg valgte bare å hoppe av. En del mennesker har vitenskap som Gud, og nekter å innse at det også er en tro. Siste innlegg fra Bugge var slik, og det har ikke gitt meg noen ny selvinnsikt akkurat:

Jeg har STOR glede av det og (å dele erfaringer rundt dette med religion/natur. Min anm.). I den at jeg ler høyt. Natur er natur og den kan være så fantastisk at jeg har total forståelse for at man kan ty til historiske, mytiske eller religiøse referanser for å beskrive det. Ofte er det svært så bra brukt og nesten like fascinerende å høre noen fortelle. Men tar du religion alvorlig så er du enten ignorant, dum, gal eller ondskapsfull.

At jeg ved å invitere til dialog rundt for meg et spennende tema må velge mellom enten å være ignorantk, dum, gal eller onskapsfull synes jeg vel er et lavmål. Derfor har jeg også logget meg av denne tråden. Før var jeg veldig opptatt av de demokratiske sidene ved nettet. At alle har muligheter til å ytre seg. Nå ser jeg jo at diskusjonsfora er i ferd med å bli bare flaut veldig mange steder. Jeg tror mye av dette henger sammen med samfunnet vi lever i. Vi har ingenting å lære av hverandre, og alt er debatt. Alt skal vinnes. Hva om vi plukket opp begrepet dialog igjen? Kanskje luktet litt på Gandhi?

Men, det er ikke bare nedtur på nett. I dag tidlig fikk jeg en e-post fra en Padleguide-kunde fra Danmark. Hun skriver:

Din padleguide for Vest-Agder var perfekt, det var som at have en stedkendt ven med på turen, og planlægningen med den i hånden var utrolig nem.

Sånne tilbakemeldinger er jo fine, og det står ikke et ord om at jeg verken er ignorant, dum, gal eller ondskapsfull… 🙂

Men, nå har jeg sittet konstant foran boksen siden frokost. Solen skinner, og det er vel på tide å gjøre litt annet også i dag… Jeg tar frem joggeskoene, og så gir jeg meg Jegersberg i vold. I sekken tar jeg med håndkle og bådebukse. Så kan jeg kombinere løpingen med litt svømming. Det skal bli deilig!

Før grillmiddag: Da har jeg nettopp kommet hjem fra 2:08 i solen med joggesko, badebukse og pulsklokke. Startet ved Grisehuset. Opp gjennom Kalkheia, mot Omv.Båd, ut til Oddersjaa, Omv.Båd, Salvetjønn, ned den lange bakken og opp igjen, og så ned til Store Jegersbergvann. Der svømte jeg 5 minutter, før jeg løp ned til sykkelen og syklet rolig hjem… En herlig tur!!! Tok et par bilder med mobilen, og her er ett av dem:

20080815lars.jpg

De som er litt kjent i Jegersberg kjenner sikker igjen Oddersjaa. Kristiansand i bakgrunne, og Odderøya er jo veldig tydelig… Ganske svett etter ett godt intervall opp til Oddersjaa….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.