Om å varsle fare

Etter å ha hentet en kajakk i Nodeviga ville jeg gjerne varsle om at det var laget en trafikkfarlig løsning over et rør på vei ned til kajakklubben. Sånn så det ut:

20080624bro.jpg

Ringte først 02800 (Politiet), de hadde så mye å gjøre at jeg skulle ringe direkte til Havnevesenets vakttelefon: 97090504. Dette var ikke deres bord, men rette instans var servicetorget i kommunen. De trodde jeg hadde stengt, men fant et nr. til de på web (38029363) – ingeniørvesenets vakttelefon. Dette var ikke deres bord heller, fordi de hadde ikke lagt over dette røret. Jeg sa at jeg bare ville varsle om at noe var potensielt farlig både for personer og biler, men det var likevel ikke deres bord. Så dermed ga jeg opp. Her er det tre instanser med kveldstillegg, og ingen som vil ta ansvar. Jeg varslet på min fritid for å hindre skade. La oss håpe det ikke skjer noe…

Senere: Sendte blogg-oppføringen til FV (tips@fvn.no), og ble innkalt til fotografering. Så løp jeg en tur, og da jeg kom tilbake var det en bil som hadde punktert. Men, da var også broa fjernet. Montro hvem som satte opp dette spetakkelet??? En punktering er jo ikke så farlig, men her kunne det både blitt menneskelige skader og større materielle saker…

Enda senere: Hentet en kajakk litt over 22, og da var det folk i kummen ved siden av der plankestableen hadde vært. Freidig som jeg er stoppet jeg for å spørre hvor de jobbet. Joda, de jobbet i kommunen! Kristiansand kommune sto det på siden av bilene. Jeg fortalte at minst en bil hadde punktert, men de påsto bare at sånn går det når man kjører gris. Når en ser på bildet over, så er det helt UTROLIG at noe sånt kan være laget av ingeniører. Det ser mer ut som et tema-arbeid fra Sløyden barnehage spør du meg… Derfor ringte jeg tilbake til vakttelefonen til ingeniørvesenet. Han hadde fremdeles ingen peil på at de jobbet der, men hadde blitt opplyst av FV sin journalist at ting nå var fjernet.

Noen ganger lurer jeg virkelig på hva slags ansvarsfølelse og yrkesstolthet folk har. Jeg blir stadig noen illusjoner fattigere. De sa de jobbet med “Kilden”, og hvis arbeidet fortsetter i denne stilen – så er det nok ikke bare budsjettene som ryker…

Dagen etter: FVN har en sak med tittelen: Oppgitt over ansvarsfraskrivelse

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.