Filmmusikk: Into the wild

For noen måneder siden så vi filmen “Into the wild“, og etterpå kjøpte jeg filmmusikken. Alle sangene der bortsett fra to er ved Eddie Vedder. Den flotteste heter “Society“, og har en helt fantastisk tekst. Den er skrevet av Jerry Hannan, og jeg har tenkt mye på hvordan den kunne blitt på norsk.

Teksten er sånn:

SOCIETY

It´s a mystery to me
We have a  Greed
With which we have agreed

And you think you have to
want more than you need
Until you have it all
You won´t be Free

Society
You´re a crazy breed
I hope you´re not lonely
Without me

When you want more than you have
You think you need
And when you think more than you want
Your thoughts begin to bleed

I think I need to find a bigger place
Cause when you have
More than you think
You need more space

Society
Crazy indeed
Hope you´re not lonely
Without me

There´s those thinking more less
Less is more
But if less is more,
How yo keepin score?

Means for every point you make
Your level drops
Kinda like you´re startin from the top
And you can´t do that

Society
You´re a crazy breed
Hope you´re not lonely
Without me

Society
Crazy indeed
Hope you´re not lonely
Without me

Society
Have mercy on me
Hope you´re not angry
If I disagree
Society
You´re a crazy breed
Hope you´re not lonely
Without me

Ordet “Samfunn” passer dårlig i rimsammenheng, men kanskje “Samfunnsdyr”? Håper du ikke er lei deg / uten meg? Jeg skal prøve å tenke mer på dette, for teksten har tatt meg helt. Noen ganger i felt tar jeg frem iPoden under frokosten. Setter på denne sangen mens jeg spiser ferskt brød og ser utover mot horisonten. Alene på min egen øy. Så spiller jeg den igjen, og igjen, og igjen…

Utrolig sterke saker!

Filmen slippes på DVD i juli, og jeg har forhåndsbestilt. Da kan vi få vist den til guttene også. Tror også jeg skal finne frem min engelske paperback av Krakauer, og lese igjennom den nå i sommer. Regner med å lage en anmeldelse til adrenaline.no også i løpet av sommeren/høsten.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Filmmusikk: Into the wild

  1. Astrid sier:

    Hei! Var spent på å få sett bildene fra Telemarkskanalen, så søkte opp hjemmesida di. Må bare si at dette er en sang som jeg også har hørt mye på etter jeg så filmen. Utrolig bra altså!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.