I farta igjen…

Etter å ha vært litt giddaløs denne uka, er jeg igjen i farta. Blir ganske påvirket av overgangene fra veldig høytrykk til lavtrykk sånn værmessig… Er nå i gang med en artikkel fra feltarbeidet i begynnelsen av måneden. Her står jeg på en topp på Valøene, og har tatt bilde mot Hesnesøy. Et herlig øyrike:

20080619valo.jpg

Fikk ryddet og gjort unna litt adm til morgenen. Har til og med sendt et håndskrevet brev til Nederland. Fikk et håndskrevet brev fra en som har funnet en del av sidene mine på nett derfra, og da skal han få brev igjen! 🙂

Har også funnet ut av neste uke, og drar ikke ut igjen i felt. Vil heller prøve å få rensket godt opp i TODO-listen, slik at jeg kan dra skikkelig på ferie. Hvis det blir en del regn, så kan jeg evt. jobbe litt på hytta med padleguiden. Dermed har jeg tiden frem til mandag 30. juni her i byen. Den 1. juli drar vi på hytta.

Ettermiddagen: Fikk akkurat melding fra Nils Rune om at jeg burde se i Fædrelandsvennen i dag. Det hadde han forsåvidt rett i! 🙂 “Padleguide for Vest-Agder” hadde nemlig klatret fra 4. til 1.-plass på “Ti på topp” listen til Fædrelandsvennen. Den lista er baser på salgstall fra Sørlandet. Her er den:

20080619boktopp.jpg

Sent på kvelden: Med 8 stykker på kurs tar ting sin tid. Vi holdt på fra kl 18-22.30. Men, så var folk fornøyd, og vi fikk 8 nye medlemmer til Kristiansand kajakklubb! Skal se om jeg ikke kan få med 3 til på kurs til uka, så da blir vi 11 nye på to uker! Vi hadde etter forholdene før i dag veldig fint vær. Gløtt av sol var det til og med. Vanntemperaturen er nok en ca 16 grader, og alle badet! 🙂

Vel hjemme igjen lå det bestillinger på flere padleguider. Dagens status er 4 stk av “Padleguide for Vest-Agder” og 2 stk av “Padlegleder i Sør“. Det er ny rekord, og sier vel noe om at sommeren er på gang! 🙂 Det er i alle fall veldig moro. Har også gitt noen turtips til et danskt par som skal til Vest-Agder i sommer. Jeg håper virkelig at reiselivet legger merke til at det er flere kajakker langs kysten vår i år!

Blir ganske høy av sånne kurs, og det er veldig intenst. Er pling våken selv om klokka nærmer seg midnatt. Tar litt mat, og leser litt. Så kommer vel trøttheten sigende…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

6 svar til I farta igjen…

 1. André Berg sier:

  Gratulerer!

  Har sjøl tenkt å anskaffe meg boka, selv om jeg ikke er blitt padler ennå. -Et sted må man jo begynne? 😉

 2. Lars sier:

  Tusen takk!

  Boken kan bestilles på en døgnåpen bestillingsside på nett: http://www.padleguiden.no
  Jeg sender ut fortløpende. Begynner å bli lit slunkent på lageret nå, så vil du sikre deg en er det bare å kjøre på! 🙂

 3. André Berg sier:

  Makan til rask levering!

  Jeg har såvidt fått tid til å bla litt i boka, og har kost meg med mange utrolig fine bilder! Artiklene og tipsene som dukker opp med jevne mellomrom er et lite “friskt” pust, og jeg ser/skjønner at guiden viser vei til mange leirplasser. Det eneste jeg har latt meg merke i å savne er mer konkrete “løype beskrivelser” eller turforslag. Konkrete anbefalinger om høydepunkter, tidsestimater, start/stoppsted o.l. Men dette kan selvsagt skyldes at jeg ikke engang er på nybegynnerstadiet (har verken kajakk eller båt) og at jeg burde klare å lese/skjønne dette av annen litteratur, ikke minst inkludert kart..

  Boka går i sekken (sammen med visakortet) når jeg tar min neste Vansetur, så får vi se om fristelsen blir for stor til å plukke opp en kajakk på veien.. 🙂 (Har en kompis som lurer på å handle der borte også.)

 4. Lars sier:

  hihi – takk for den André! Prøver å sende ut så fort jeg har mulighet. Noen ganger går det fantastisk fort (dagen etter hos kunde).
  Vi (Vest-Agder Fylkeskommune og adrenaline.no) vurderte dette med turforslag, og det var på blokka. Så viste det seg at fakta-delen med leirplasser ble såpass omfattende, at dette falt ut. Jeg skal se om jeg ikke kan få dette med i Aust-Agder. Ellers er innledningen til hver kommune ment som en “virtuell” gjennompadling av kommunen.
  Har de kajakk-butikk på Vanse?

 5. André Berg sier:

  Det skal ha startet en fritidsbutikk av noe slag i Farsund som blant annet fører kajakker er det blitt meg fortalt. Lurer på om hovedvekt muligens er på surf og denslags.

  (En kollega mener de er forhandler for ZPA Sport, selv om denne butikken i Farsund ikke er å finne på forhandleroversikten dems..)

 6. Lars sier:

  Okay – du får ha lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.