Alkoholindustrien

I siste utgave av FORUT-nytt (nr 2 – 2008) står det en del om alkoholindustrien sin gjøren og laden jorden rundt. Blant annet er de aktive i det sørlige Afrika, og jobber hardt for at det ikke skal komme nasjonale restriksjoner. Land som Malawi, Uganda, Lestoho, Namibia og Ghana er nevnt i artikkelen. Fremstøtet i Afrika mener FORUT er koordinert fra Washington av industriens eget PR- og lobbykontor: International Centre for Alcohol Policies (ICAP). De skriver blant annet under markedsføring:

«Advertising has not been shown to increase aggregate consumption by adults or young people.»

Så da kan det jo ikke bety noenting om man forbyr hele reklamen for alkohol! 😉

Litt lenger bak i samme blad står det om arbeidet med alkoholspørsmålet i WHO – Verdens Helseorganisasjon. Nå er det bare et par dager siden Dagbladet slo opp at forskere anbefalte mer alkohol av helsemessige årsaker. Da er det litt merkelig å lese følgende:

«… skadelig alkoholbruk i 2002 beregnet til å forårsake 2,3 millioner for tidlige dødsfall (3,7% av dødelighet globalt) og var ansvarlig for 4,4% av verdens sykdomsbyrde, selv når de positive effektene av lavt og moderat alkoholforbruk på sykdom og død er tatt med i beregningen.»

Her kan du se den endelige resolusjonen fra WHOs møte. Rapporten til helseforsamlingen: A61/13 Strategies to reduce the harmful use of alchol. Mer info om WHOs arbeid med alkohol, og dokumentene i arbeidet med oppfølgingen.

Jeg har ikke lest alle disse dokumentene, men nå ligger linken her. Så kan jeg jo komme tilbake til saken…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.