Shane Claiborne

Denne mannen var i Norge i forrige uke, men bor til daglig i Philadelphias fattigste strøk. Han er hyret inn som hovedtaler på Korsveifestivalen 2009, og er alene grunn nok til å melde seg på!!! Her er noen sitater fra et intervju VL hadde med han på lørdag (7. juni).

Det henvises til et banner på en kirke med teksten:

“Hvordan kan vi lovprise en hjemløs mann på søndag og ignorere en på mandag?”

Derme flyttet han og en del andre inn sammen med de hjemløse. Om dette sier han blant annet:

“Jeg har lært mer gjennom hjemløse kvinners tårer enn av noen systematisk teologi. Det var da vi bestemte oss for å slutte å klage på den kirken vi hadde sett, og i stedet begynne å være den kirken vi drømmer om.”

Om dette med “tro og gjerning” sier han:

“En av de store tragediene ved reformasjonen var skillet mellom tro og gjerninger. Jeg er nøye på at de to hører sammen. Men jeg understreker alltid at vi ikke er frelst fordi vi er gode, men gode fordi vi er frelst.”

Og han fortsetter:

“… alle er kalt til å leve for noe større enn seg selv, nemlig Guds rike.”

Hvis du vil lese mer om denne fyren kan du jo sjekke litt her:

Da skulle det være mulig å finne ut litt mer. Det blir spennende å møte han!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Shane Claiborne

 1. Lars sier:

  Det er en stund siden denne oppføringen, men på min Oslo-tur denne uka fikk jeg tak i boka hans – som er oversatt til norsk. Tittelen er “Den uimotståelige revolusjonen”, og det er et fyrverkeri av en bok. Shane skriver godt, og har en ganske annerledes inngang til kristendom og bibel enn det som er vanlig. Personlig finner jeg det veldig fengende, men ser for meg at mange kan få bakoversveis av budskapet hans. Jeg gleder meg ikke mindre til Korsvei neste år nå….

  Her er et sitat fra s. 212:

  “Konservative står fram og takker Gud for at de ikke er som de homoseksuelle, muslimer og de liberale. De liberale står fram og takker Gud for at de ikke er som krigshisserne, jappene eller de konservative. Det er en helt identisk selvrettferdighet, bare med ulike definisjoner på hva som er synd. Det lammer oss i fordømmelse og skyld og stjeler livet fra oss. I stedet for å distansere oss fra alle vi regner som urene, så er det kanskje bedre om vi tar et granskende blikk innover i oss selv og ber om at Gud vil være nådig nok til å frelse oss fra vår nåværende tilstand og gjøre livene våre så vakre at folk ikke kan stå i mot nåden.”

  Boka er litt vanskelig tilgjengelig, men er gitt ut av Prokla-Media. ISBN er 978-82-7199-334-4.

 2. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Aksjon på Wall Street

 3. Lars sier:

  Nå er jeg ferdig med boka, og må bare innrømme at den var vanskelig å legge fra seg… Jeg ligger jo mye i telt, og over noen sider mot slutten av boka raljerer Shane over dyre gudshus. Så skriver han om teltlivet (s. 273):

  “Gud digger camping, rett og slett. Ikke så merkelig når jeg tenker på at mine kraftigste møter med Gud alltid har involvert camping på en eller annen måte – enten jeg har sovet på marmorgulvet i den forlatte St.Edwards-katedralen, i telt i Bagdad utenfor barnesykehuset Al Monzer, i telt på parkeringsplasser utenfor menigheter da vi marsjerte med arbeiderne, eller jeg har stått rundt tønnebål i midlertidige landsbyer og teltbyer, eller campet i Guds skaperverk i villmarka. Der har jeg møtt Gud. Gud bor fotsatt der.”

  Helt mot slutten siterer han også Augustin (s. 300):

  “Kirka er en skjøge, men hun er min mor.”

  Ikke akkurat Augustins mest kjente sitat… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.