Luksusliv i telt

En del mennesker synes teltlivet er ganske så ekstremt når jeg legger ut i kajakken. Selv forbinder jeg det med en utrolig frihet. (Nesten) Alle de andre jeg møter må bekymre seg for vann i diselen, kartplottere som streiker, toaletter som går tett, dregg som ikke fester osv osv… Her er leirplassene fra forrige uke, og vi begynner på Valøene utenfor Grimstad:

20080609valo1.jpg

20080609valo2.jpg

Legger ut to versjoner av alle leirplassene. Synes ofte panorama-formatet sier mer om landskapet rundt leirplassen.

Fra Valøene gikk ferden videre til Tjuvholmen:

20080609tjuv1.jpg

20080609tjuv2.jpg

Så fulgte en lang dags padling nesten til Tvedestrand, der jeg til slutt havnet på Furøya (egentlig Hestøya på detaljerte kart):

20080609fur1.jpg

Det rød huset i bakgrunnen er et naust til en gammel kanonbåt (den lå ikke der nå).

20080609fur2.jpg

Fra de dype skoger ble savnet etter horisontlinjen stort. Derfor padlet jeg rett mot havet igjen, og havnet på en holme utenfor Sandøya. Denne har jeg ikke funnet navn på enda, men den har sikkert et når jeg får sett på tekniske kart i 1:5000….  En ganske så røff leirplass, med fantastisk solnedgang:

20080609ukjent1.jpg

20080609ukjent2.jpg

Disse holmene i Tvedestrand var stapp fulle med folk (selv om de ikke synes på bildene). Derfor padlet jeg ned til Tromlingene siste natten. Her fikk jeg den lengste stranden helt for meg selv (men det var folk ved de andre stedene):

20080609tromli1.jpg

20080609tromli2.jpg

Det siste bildet gjør seg nok i litt større format. Originalen er over 20.000 pixler bred… Da blir 450 ganske puslete. Et trenet øye kan nok se den røde flekken som er helt alene på den store stranda… 😉

I mine øyne er teltlivet både bekymringsløst og luksuriøst. Dessuten har en stadig nye utsikter… 😉

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til Luksusliv i telt

 1. André Berg sier:

  Hva slags telt er det du bruker? Det ser lettvindt ut der det står tilsynelatende uten barduner og forankringer.. -Og hva slags liggeunderlag brukes for å oppnå “luksus” status? 🙂

 2. Lars sier:

  Teltet på bildet er fra Hilleberg, og modellen heter “Soulo”. Det er et selvstående ettmannstelt. Du finner mer info på http://www.hilleberg.se.
  Liggeunderlag har jeg fra ExPed. Bruker ett på 7cm m/dun nå om sommeren, og 9cm om vinteren. De er utrolig behagelige, og står ikke mye tilbake for senga hjemme. Mer info hos importøren: http://www.utedepot.no (de heter Downmat DLX7/9, og skal du ha må du også bestille “stol” – en beskyttelse du trer underlaget inn i, og så kan det også brukes som stressless på holmen!)

 3. Tore Lier sier:

  Heisann!
  Imponerende turportefølje må jeg si, og flotte bilder!
  Har trålet alt som finnes om Hilleberg Soulo i det siste og det ser ut til at det teltet blir valget for meg.
  Håper jeg kan tillate meg å spørre om du fremdeles er like fornøyd med teltet? Har bare hatt grønne, grå og blå telt opp gjennom årene, men det skulle vært artig å prøve rødt. Inbiller meg at det blir en del lysere i teltet, dessuten er ikke behovet for å hjemme seg bort det samme mer. :))
  Hvis du har mulighet å gi meg en liten tilbakemelding hadde jeg blitt glad!

  Mvh Tore Lier, Oslo

 4. Lars sier:

  Tusen takk for hyggelig kommentar Tore!
  Er du mye på tur alene er Soulo helt genialt! Jeg er veldig fornøyd med teltet, og hadde valgt det samme selv om jeg ikke hadde avtale med Hilleberg. Rødt telt er helt fantastisk på bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.