Jeg lever fortsatt!

Etter nesten en uke i felt kan jeg i alle fall slå fast at båtsesongen har startet… En del av de som nå har kommet utpå har særdeles dårlig tid. Enten må de rekke tilbake til jobb for å betale renter og avdrag, eller så har de som prinsipp at hester som er kjøpt skal brukes. Båten nedenfor har en artig historie knyttet til seg…

20080608broooom.jpg

Bildet er fra ca 12 den 5. juni. Jeg hadde akkurat slukket en brann i toalettet på Jerkholmen (antagelig glasskår fra ølflasker på torvtaket), og var på vei innover mot fastlandet (i bakgrunnen på bildet). Båten på bildet går langs Jerkholmen, og vi hadde kollisjonskurs. Fra mitt båtførerkurs fra 1996 husker jeg at motor viker for muskeldrevet. (Nå skal det i parantes bemerkes at min kajakk jo også er yrkesfartøy, men det kunne jo ikke båtføreren ovenfor vite.) Han så meg tydeligvis, og slakket litt på motoren. Jeg holdt stø kurs, men sakket også litt av. Ventet at han skulle legge om kursen bak meg, men det gjorde han ikke. Så kjørte han enda saktere, og jeg sluttet nesten å padle.

Ventet nesten at han skulle stikke hodet opp av taket og skrike: «Se til å ha deg vekk fra havet – jeg har betalt nesten 10 millioner for denne båten her!!!»

Men, det gjorde han ikke…

Plutselig ga han full gass på begge motorer. Rett før meg vrengte han av 90 grader mot fastlandet, og jeg rakk å ta bildet ovenfor før hekkbølgene kom. Etterpå måtte jeg tørke litt vann av linsa, men ellers var alt såre vel…

På den positive siden skal det bemerkes at alt dette gir masse adrenalin. Dermed er det mulig å padle mange ekstra nautiske mil bare på frustrasjon… 🙂

Jeg er ikke spesielt redd for hekkbølgene, men mer for alle andre padlere som skal prøve seg denne sommeren. Min største frykt er å ikke bli sett. Jeg har liten tro på at folk vil kjøre over meg med vilje (men hvem vet?). Derfor går det i rødt, gult og orange. Hvis de ikke viser tydelig at de har sett meg ved å slakke av farten eller endre kurs – så vifter jeg med åra…

Og så hilser jeg på alle som oppfører seg…

I Nidelva dagen før hilste jeg på to stykker på to timer…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

6 svar til Jeg lever fortsatt!

 1. Eivind M. sier:

  Det er vel som i oslo-trafikken: Størst går først!

  Nesten synd man ikke har torpedoer på kajakken når man møter folk og båter som det der..

 2. Lars sier:

  hihi – du får sagt det Eivind! 🙂
  En kompis mente jeg måtte få tak i sånn signalpistol/startpistol, men jeg vil jo bare at det skal være mer hensynsfulle forhold til sjøs.
  Både ditt og min kompis sitt forslag vil jo heller føre til en opptrapping…
  Tror det er mange som etterhvert ser at forholdene på sjøen er i ferd med å komme helt ut av kontroll.

 3. Atle sier:

  Jeg har jo også foreslått den torpedoløsningen. Ellers skal jo Kongsberg våpen lage noen veldig gode sjømålsmisiller :o]

  Tenkte litt på deg da jeg så denne: http://youtube.com/watch?v=xtDj8taaaFk

 4. Lars sier:

  😉
  Denne har jeg bare hørt som vits. Visste ikke at den var gjort om til film også! 🙂

 5. Kjell sier:

  Millionene og aggresjonen sitter løst i Sør-Norge. Kajakking er best nordaførr også det å bo. Det blir sikkert bedre når dieselprisen blir 100kr/l? Venstrevridd

 6. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Herlig utfall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.