Gratulerer med dagen!!!

Opprinnelig plan med klatring i Mandal ble skrinlagt pga at Ingunn er litt skral. Etter et par timer foran skjermen tok jeg en joggetur i Jegersberg. Det var herlige saker. Her fra Skråstadvarden:

20080517skraastad.jpg

Som dere ser var flagget med i sekken, og jeg sa “Gratulerer med dagen!” til alle jeg møtte. Det var faktisk 3-4 stykker. Per Svein fra MAF tok jeg til og med en liten prat med. Vi snakket om Skifte eiendom sin “tilbakeføring” av militære områder, men mer om dette senere.

Fra Skråstad løp jeg på kanten mot Otra bort til Oddersjaa. Her er det flere steder med flott utsikt:

20080517utsikt.jpg

20080517oddersjaa.jpg

På veien så jeg tydelige spor etter noen som hadde kjørt opp til Skråstadvarden med motocross-sykkel. De kan være glad de ikke traff på meg…

20080517motocross.jpg

Jeg er jo over gjennomsnittet interessert i at motorferdsel i utmark fortsatt skal være forbudt. For å si det på den måten…

Det trakk på seg med skyer, og da jeg kom frem til “Den omvendte båd” startet regnet. Jeg rakk bare å ta et svært kjapt bilde før det braket løs (beklager at flagget her er nær fjellet):

20080517omvbaad.jpg

Skrev meg selvfølgelig inn i boka, med et HURRA etter. Da var klokka ca 13.30, og det hadde allerede vært 8 stk før meg denne dagen! Jammen er det bra at det er en del turglade mennesker i denne byen!

Så tilbake til Skifte eiendom. I følge et oppslag skal ting tilbakeføres til friluftsformål, men jeg synes de gikk vel kraftig til verks. Så ut som det var utstrakte planer om sprengning ved Kyretjønn, og det kan da umulig være nødvendig. Gleder meg til å se hva Per Svein finner ut her. Her er noen bilder fra tilbakeføringen:

20080517skifte1.jpg

20080517skifte2.jpg

Løpeturen fra “Den omvendt båd” og ned til grisehuset gikk rimelig kjapt. Det regnet som kom med var ikke videre varmt… Må bare innrømmet at jeg sto litt lenger i den varme dusjen enn det som strengt tatt var økologisk forsvarlig…

Etter litt god lunsj og en smoothie koste jeg meg med ei bok under teppet, og tok et bilde av Dagi da han forsvant til byen for å se borgertoget. Det er i alle fall noen i denne familien som kan kle seg på nasjonaldagen:

20080517dagi.jpg

Alle bildene denne dagen er tatt med Nokia N95 (5mpix).

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Gratulerer med dagen!!!

  1. Hei, jeg så du hadde srevet i boka da jeg var opp der i dag tidlig. Det ser ut til at du hadde en kjempefin tur, jeg skal legge ut litt info om min tur på min blogg nå

  2. Lars sier:

    Så kult! Det er bra at flere finner glede i Jegersberg… Det er et fantastisk friluftslivsområde rett bak byen. Gleder meg til å lese turbeskrivelsen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.