Er dette en nise?

Den 8. mai var jeg utenfor Grimstad, og nord for Ytre Maløya støtte jeg på en død fisk. Trodde først det var en delfin-unge, og tok en telefon til SNO. Antagelig er det en nise mente de, men jeg har ikke fått det endelig bekreftet. Sender denne oppføringen til dem, så får vi det nok klart:

20080508nise5.jpg

20080508nise1.jpg

20080508nis2.jpg

20080508nis3.jpg

20080508nise6.jpg

Den var stiv, men fremdeles sev det blod ut av pustehullet på ryggen. Huden var et kapittel i seg selv. Utrolig glatt og tykk. Skjøv den bortover i vannet, og det var akkuarat som den aksellererte. Antagelig er det utrolig lite motstand mellom vann og skinn på slike fisker, og de kan jo komme opp i en anseelig hastighet. Har sett nise på avstand bare en gang før. Det var et par som hoppet bortover. Det hadde vært veldig hyggelig med et “nærmøte” engang!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.