Forbruk mindre – lev mer!

Nav-rapporten «Arbeid og velferd» (som jeg ikke får tak i på Nav sine sider) er omtalt i dagens VL. Her får vi vite at det blir 120.000 færre yrkesaktive i 2030 i forhold til i dag. Løsningen på dette er deprimerende lesning.

For å fortsette oppussings- og forbrukshysteriet skal vi øke arbeidsinnvandringen, få kvinner ut i fulle jobber og få de som er trygdet av helsemessige årsaker ut i jobb. Hva om vi heller forbrukte litt mindre, slik at etterspørselen etter arbeidskraft går ned? FN skriver at den rike verdens materielle forbruk må ned i 10% (ikke MED 10%) for at vi skal ha en bærekraftig fremtid!

Jeg tror det er en ganske god sammenheng mellom livskvalitet og forbruk. Forbruk over et visst nivå reduserer livskvaliteten. I stedet for å søke muligheter for å få mer, mer mer, burde Nav være opptatt av å skape et bærekraftig arbeidsmarked. Slik at ikke så mange faller utenfor. Riktignok har vi lav arbeidsledighet, men vi har etterhvert veldig mange uføre og funksjonshemmede som er støtt ut av arbeidsmarkedet.

Å leve handler om overskudd og tid – til seg selv og andre. Hva skal vi med 24t åpne butikker? Securitas-vakter på hvert gatehjørne? 4-feltsveier over hele landet? Når er det nok???

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.