Morsom fyr-dag!

I dag ble jeg ferdig med boka “Norske fyr – ei reise langs kysten” av Ove Arne Olderkjær. Det var så motiverende at jeg straks gikk i gang med å lage en webside om fyr på engelsk. Domenet er norwegianlighthouses.com, og Ingunn hjalp meg med logo i kveld:

20080409logo.jpg

Siden er på langt nær ferdig (det blir den vel aldri), men tenkte jeg kunne prøve å legge ut bilder ganske fortløpende. Har jo ganske mye bilder fra diverse fyr her på Sørlandet nå. Dessuten får jeg prøvd meg litt på engelsk, og får markedsført disse skattene på engelsk!

Fra morgenen av skiftet jeg vinterdekk (eller leverte bilen), og etterpå tok jeg en runde med brevskriving. Nå har Flekkefjord kommune fått et nytt brev om teltforbudet på Torsøy. De har jo ikke svart på et halvt år, og jeg var litt krassere denne gangen. Dessuten sendte jeg en kopi til Fylkesmannen, FRIFO og Miljøverndepartementet. Brevene ligger på padleguiden.no.

Så var jeg nedom i byen for å levere 10 padlegleder og 5 padleguider til Aage Johansen, imens tikket det inn en bestilling på e-post. Deretter ble det pizzalaging, og besøk av Siw og Sali til middag. Rett etter middag fikk jeg tilslag på QXL, og jeg har nå fått første bindet av “Norges fyr“. Det er rimelig vanskelig å få tak i, og begge bindene koster 2.800,- i antikvariat…

Har skrevet inn navnet på de 207 fyrene soms tår i boka til Olderkjær, og får utdype en del av dem etterhvert. Har nå lagt inn bilde av Søndre Katland og Lista, men flere kommer. Skal også få inn en del linker/kontaktinfo. Så får vi håpe dette kan være med på å bringe litt mer blest om disse viktige historiske minnesmerkene! Det føles i alle fall utrolig givende å jobbe litt med dette! Så selv om jeg ikke får padlet, så er forkjølelsen i allefall godt for noe. ToDO-listen skrumper inn, og jeg regner med å få tatt et godt rykk i morgen!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

5 svar til Morsom fyr-dag!

 1. Eivind M. sier:

  Stilig! Da jeg var i kolon var jeg innom verdens nordligste fastlandsfyr (husker ikke hva det heter, jeg..?), og tok en del bilder. Kan se om jeg får sendt deg dem når jeg kommer hjem, hvis du vil ha.. 🙂

 2. Lars sier:

  Dette er jo helt fenomenalt Eivind. Jeg takker og bukker! 🙂

 3. Liss Kristin Steinbakk sier:

  Hei,
  Er på jakt etter bøkene “Norges fyr” har du noen tips på hvor jeg kan få tak i dem?
  Veldig takknemlig for svar.
  Mvh,
  Liss Kristin

 4. Lars sier:

  Heisann Liss!
  Disse bøkene er visstnok veldig populære, og er da selvsagt utsolgt fra forlaget. Jeg var så heldig å få kjøpt bind 1 fra qxl.no for en latterlig billig pris. For en tid tilbake var det et sett på antikvariat.net for 2800,- Så her snakker vi om stive priser. Mitt beste tips er vel å følge med på sistnevnte. Dette er en portal over veldig mange antikvariater i norden.
  Lykke til!

 5. Liss Kristin sier:

  Tusen takk for raskt svar! Jeg skal følge med på QXL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.