5 km skiskyting – gull for første gang!

Vanskelige føreforhold til tross (se video senere i oppføringen) – ingen kunne trosse John Sandell fra Kristiansand i dag. Etter å ha blitt nr. 2 diverse ganger kunne han denne gangen gå alene frem på podiet:

20080402gull.jpg

Der fikk han utdelt sin velfortjente gullmedalje av ikke ukjente Hilde Gjermundshaug Pedersen:

20080402hilde.jpg

Aalgård har vunnet de siste årene, men denne gangen ble det for tøft. De lå ganske likt ut fra siste skyting, men så satte John inn turboen. Vi hadde god glid, men det var dessverre begge veier. Men, hva gjør det når en kan kjøre dobbelttak gjennom hele løypa? På 800 m tok vi halvannet minutt, og John var svært fornøyd med styrketreningen på Spicheren gjennom vinteren…

Her blir han gratulert av forrige års mester på skiskytingen:

20080402aalgaard.jpg

Bedir gjorde det også bra i dag, og kom på delt 3. plass i sin klasse:

20080402bedir.jpg

Men, nå tar vi jo alt på kvelden først… Det begynte altså med at vi hadde vanskelige føreforhold. Lars smurte så godt han kunne, men vi hadde veldig bakglatte ski. Heldigvis var de 1,6 km rundene vi skulle gå tre ganger rimelig flate. Dermed kunne vi stake mye. På første skyting endte det med en bom, og på neste ble det 2. Dermed fikk John tre tilleggsminutter. Vi hadde et litt kjedelig fall på vei inn mot stadion til den siste skytingen, men dette ble heldigvis ikke avgjørende.

John var veldig spent på om han endelig hadde vunnet skiskytingen, og trodde nesten ikke på det da vi fortalte han det på bussen:

20080402john.jpg

Etter lunsj tok vi det litt rolig, men John ville ned for å gå mer på ski. Det orket ikke Lars, men Per Anders ble med ned på stadion. Der gikk de fem km til. Etterpå gikk Lars løs på skiene, og de står nå rene og pene på badet. Badstu er det blitt to ganger i dag, så det var en rimelig sulten gjeng som ankom middagen…

I denne moderne verden blir det mer og mer avansert, og Per Anders filmet innspurten i dag. Denne er selvsagt allerede lagt på YouTube, og her er den:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

6 svar til 5 km skiskyting – gull for første gang!

 1. Torill F sier:

  Beskrivelsen av blinkskytingen er bare imponerende!
  Man kan jo virkelig lure på hvem som er de såkalte funksjonshemmede og hvem som er funksjonsfriske – noe å strekke seg etter. Det burde jo vært et innslag fra Beitostølen i media – sett i relasjon til hvor mye sport det ellers er.

  Du har også fått inn en «blink» i dag i budstikka – fint padlebilde fra Ny Hellesund (+ det bilde hvor du gladelig reklamerer for Colgate!).
  Jeg synes det var synd at VAF ikke ble nevnt i artikkelen, men jeg håper ihvertfall at artikkelen skal medføre økt interesse for padleguiden for Vest-Agder slik at salget øker igjen.

  mvh Torill

 2. inger johanne sandell sier:

  Heia John! Gratulerer med gull i skyting! Det var gøy! Visste du var sterk etter all styrketrening i vinter! Og det kom godt med!

  Håper gullsjanser forsetter i 10 km og 20 km!!! Ikke minst, ha det moro i løypa

  Klem Inger

 3. Jo-Inge Sandell sier:

  Gratulerer med gull Pappa! Viste meg i påsken hvor skapet sto, og var ingen tvil om at du kom til å gjøre det sterkt på Beitostølen!

  Stå på! Store gratulasjoner til ledsakerene også for en fenomenal innsats!

  Hilsen Jo-Inge

 4. Tove Sandell Hepburn sier:

  Jeg bøyer meg i støvet (atter en gang!!) gratulerer pappa, og superflinke ledsagere! Gleder meg til fortsettelsen :O)

  Klem Tove

 5. Lars sier:

  Tusen takk for hilsener folkens, det er godt dere følger med! For første gang har dere også mulighet til å se video i det John går over mål. Hva vi får til her oppe! 🙂

  Vi føler oss ganske godt restituert her oppe, og håper på en fin runde i 10 km-løypa i morgen. Vi starter 10.30.30. I morgen er det meldt sol, så da satser vi på litt enklere smøreforhold. John er ellers så sterk, at vi nesten vurderer å gå med blanke ski…

  Sov godt – over og ut! 🙂

 6. Harald V. sier:

  Vi henger oss på gratulantene – gratulerer til John med ledsagere. Vi er enige med Torill, hvorfor dekkes ikke dette araangementet i større grad av media istedenfor f.eks. fotball fra alle verdenshjørner?
  Lykke til videre – vi følger med dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.