Tilbakeblikk: Trafikkrigen

I dag fant jeg MILJØmagasinet nr 4 – 1973 hos Kallestad. Her står det:

“Etter som transportbehovet øker, setter formene for transport i økende grad sitt preg på samfunnet.
Det gjelder bokstavelig: Bydeler raseres og dyrket mark forsvinner for alltid under asfalt og betong. På veiene dundrer trailere og personbiler i en vekslende, men ustanselig strøm. Avgassene fra bilene forurenser luft, vannkilder og jord nær de største trafikkårene. Samtidig er skinnegående transport på defensiven, småstasjoner og lokalbaner i distriktene trues alle med nedleggelse.”

Dette ble altså skrevet for 35 år siden. Før drivhuseffekten… På forsiden står tittelen “Skal hele Norge asfalteres?” Montro hva initiativtagerne til MILJØmagasinet (Pax-forlag) hadde sagt om dagens voldtekt av strekningen fra Kristiansand og østover…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.