Kraftige saker i VL

Mens jeg har vært borte har VL hatt ganske rocka forside. Den 11 februar var det bare et sitat ved siden et stort bilde av Desmund Tutu:

“Hvis vestens innbyggere hadde brukt like mye på å hjelpe fattige som de bruker på alkohol, hadde det ikke vært sult i verden.”

Han hadde vært i Trefoldighetskirken i Oslo søndagen før, og der skulle det vært spennende og vært… Virker som om forbrukersamfunn m.m. har fått gjennomgå, og at hans kristendom er relativt politisk… Artikkelen avsluttes slik:

– Kan vi tro at den personen som sitter utenfor kirken her, en alkoholiker, en narkoman… Kan vi tro at det er Jesus Kristus? Men Jesus sier at det dere gjør mot disse mine minste har dere gjort mot meg, sa Tutu, og kom med en sterk oppfordring:

– Gud har ingen andre enn deg, deg og deg, til å beskytte guds barn og de som roper etter fred, rettferd og frihet. Og Gud sier: “Vær så snill. Hjelp meg!”

Senere i dag leste jeg en lang artikkel Dammann har skrevet i siste Folkevett fra Kenya. Det er en blodig urettferdig verden, og gudene vet hvor en skal begynne….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.