«Hviledag» i København

Sto opp litt over 08 og hadde en lang og god frokost med Claus og Kristin. For ikke å glemme Agnes og Selma! 🙂 Så kjørte Claus meg inn til sentrum. Det er virkelig lagt til rette for sykkel her:

20080206kobenhavn.jpg

Begynte på turistkontoret. Det er jo alltid lurt. Kart var greit, men dama bak disken var litt rammet av PMS, så det var ikke mye hjelp å få. Alternativt: Mine ænsker for hva jeg ville se var kanskje litt sære.

Begynte med å labbe litt etter antikvariater. Fant en gate der det var 3-4 stykker, og er nå innehaver av en biografi om Grundtvig! Deretter fortsatte jeg videre til «shoppinggaten». Der ligger Fjeld og Fritid, Speijdersport og Friluftsland like ved hverandre. Det er salg nå, men jeg fant ikke noe brukendes blant salgsvarene. Men, det ble en dunvest fra Mountain Hardware, og en silkelakenpose.

Så begynte jeg å bli rimelig sulten, og labbet etter et sted og spise. Fant en kro til slutt, og ble litt forfjamset da de fleste røyket der inne. Slår meg at vi tar røykfritt selvfølgelig allerede, mens vi egentlig burde sende Høybråten varme tanker hver eneste gang vi opplever røykfrie restauranter i Norge… Men, mat fikk jeg. Ikke fikk jeg vondt i hodet heller, men var det ikke så lenge.

Så var det museum, og nå har jeg tatt på skrivebordet til Søren Kierkegaard. Har også sett forlovelsesringen han ga til Regine. Han fikk denne igjen da forlovelsen ble brutt, og gjorde den da om slik at de fem diamantene dannet et kors. En merkelig skrue. Tror jeg får ta fatt på bøker av han igjen etterhvert, selv om jeg oppfatter han som vanskelig…

På veien dit var jeg også innom Planetariet, og blinket ut en Imax-film senere på ettermiddagen. Først skulle jeg prøve å finne hotell til Ingunn og meg i morgen. Det viste seg å være alt annet enn enkelt, da det for tiden er en motekonferanse i byen. Alt var opptatt. Da blir vi nok hos Kristin og Claus natt til fredag, men må tidlig avgårde. Toget til Berlin går 07.42, men da er det ingen bytter! Strake vegen! Berlin ca halv tre!!!

Så ble det Imax fra Sør-Afrika, og fotograf var broren til Birte. Utrolig stilig, selv om jeg var litt trøtt… Deretter fant jeg frem til Hovedbanestasjonen (DSB), og her sitter jeg nå. Tar samme tog ut til Tårnby som i går, og nok en hyggelig kveld der. Skal også forhøre meg om tilleggsbillettene vi må ha på fredag. Vi skal kjøre ICE-tog hele veien, og det er sikkert litt dyrere enn bare interrail-billetten.

Men, tog er billig i Danmark, og sikkert videre i Europa også! Dette blir moro!!! 🙂 Egentlig ER det moro allerede, men kjenner jeg skal ha noen netter til med mye søvn før jeg tar helt av med superlativene…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.