Naturlig rik

Dette er tittelen på en bok som er begått av fotografen Bård Løken og idéhistorikeren Mia Svagård. Første del omhandler Arne Næss, andre del utdrag av H.D. Thoreaus livsfilosofi og tredje del er korte essays av Mia. Her er det mye flott, og jeg skriver inn noen sitater. Først ett av Thoreau:

In wildness is the preservation of the world.

Eller dette fra Christopher Hansteen etter en ferd til hovedstaden i 1821(!):

Den hypokondriske kjøpstadsboer hvis legemes funksjoner ved stillesittende arbeid er halvstanset, og hvis åndslivighet er tilintetgjort ved en halvvoksen kjøpstads uselskapelghet, egoisme og halvkultur, skulle en gang imellom gjøre en reise i fjellegnene. Likeså meget som den rene fjelluft og reisens besværligheter ansporer legemets funksjoner, likeså meget oppmuntres sinnet av de overraskende naturscener og av de elskverdige fjellfolks ufordervede natur.

20080122naturligrik.jpgEssayene til Mia har artige titler, for eksempel «Nøysom, men grådig – den omvendte middelvei» og «Simple living – high thinking?«. De er ikke vanskelige å fortære, selv om de kanskje ligger på et litt høyere nivå enn de to første delene av boka.

Bård har krydret boka med utrolig mange flotte bilder. Dessverre yter ikke layout bildene full respekt. Her er de plassert tildels rotete, i altfor lite format, og utfallende bilder er brukt i liten grad… Jeg ville heller hatt færre bilder, og at de kunne komme til sin rett!

Likevel, dette er en bok jeg trygt kan anbefale! Boka er gitt ut på Tun Forlag, og har ISBN 978-82-529-3139-6

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

1 svar til Naturlig rik

  1. Tilbaketråkk: homo ludens » Blog Archive » Da er jeg blitt 39 gitt...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.