Rolig fredag

Her på Beito ble det en rolig start på fredagen. Vinden var kraftig, men sola skinner. Leste litt mer, og slappet av frem til lunsj.

Da gikk jeg også igjennom reiseruten hjemover. Tar buss fra Beitostølen (NorWay) kl 0650 (!) søndag morgen, og er ved Sandvika Rutebilstasjon 10.39. Så er det litt stress for å rekke toget som skal bringe meg videre til Asker stasjon. Toget går nemlig 10.42, og skal være i Asker 10.55. Fra Asker går ferden videre kl 11.34, og jeg er da i Kristiansand 15.55. Hvis jeg ikke rekker 10.42, så er neste alternativ 14.42 og 14.55 – videre 15.31 og fremme 19.42. Mulig jeg hopper over på buss da… Det går nemlig buss fra Oslo S 12.15, og denne er i Kristiansand 17.25. Hjem skulle jeg komme uansett…

Har tenkt en del på flyttingen fra mandag, og er veldig spent på hvordan det vil forløpe… Overdragelse er kl 12 på mandag. Ser for meg at vi kommer godt i gang allerede mandag, og at jeg tar alle bokeskene på tirsdagen. Onsdag har vi fått en begravelse, og torsdag må vi få shina på Lund. Fotograf kommer på fredag… Søndag blir det innflyttingsfest og bursdag med familie. Det blir en spennende uke!

På kvelden: Ble mer avslapning etter lunsj, og en spasertur til butikken. Der fikk jeg tak i Aftenposten, og litt kontanter til hjemturen. Har klart meg uten sjokolade og chips i 10 døgn nå, og det er ganske rart. Nå er det ikke sånn at jeg blir helt tullerusk når jeg ser det i butikkhyllene engang. Kanskje det går an å klare seg greit uten? Tror jeg skal forske litt på nøtter og mørk sjokolade innimellom…

Gikk i badstu en halvtime før middag, og leste halve A-magasinet. Helt alene. Deilig middag, og nå er det snart basseng. Etter det er det kveldsmat, og så skal jeg lese noveller av Tolstoj i Lyskapellet. Det er så stemningsfylt, og i dag har jeg valgt ut:

  • Hvor meget jord trenger et menneske (1886)
  • Hvor kjærlighet er, der er Gud (1885)

På mandag leste jeg to noveller fra 1891. Alle står i “Fortellinger og legender” av Leo Tolstoj fra 1955. Min utgave er nyere, og gitt ut på Verbum.

Før leggetid: Etter middag ble det som nevnt svømming. Få i bassenget, så jeg benyttet anledningen til å kjøre 20 min med rulling. Veldig tilfredsstillende. Det ble 3. økta på en uke! Så var det lesing i Lyskapellet, og denne kvelden kom det 4 stykker. Det var jo en ganske stor nedgang, men fredager her er ofte viet andre ting. Jeg synes jo det er nydelig å lese Tolstoj for folk uansett. Nå skal jeg lese litt mer på egenhånd, og håper på en god og lang natt…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.